megatronn 4

Üstün
Merhaba. Bizim salonda çok eski ama yeni gibi bir Demirdöküm klima var. Yaklaşık bir 14 yıllık var. Ama yeni gibi çok temiz bu zamana kadar hiçbir sıkıntı yaşatmadı bakımlarını zamanında yaptık her şeyi 4/4'lük yaptık yani. Bu 2 gündür klimada 18 dereceye getirsek bile sanki hiç soğutmuyor. Klimacı geldi bunun gazı bitmiş dedi gaz bastı ama 2 gün sonra tekrar aynı. Bunun nedeni ne olabilir? Modelini falan bilmiyorum ama Google'dan bir görsel buldum tip olarak bunun aynısı. Bu biraz sararmış sadece bizimki dediğim gibi yeni gibi.

Dosya Ekleri

• x5_1205230853vhl.webp
    x5_1205230853vhl.webp
    97,3 KB · Görüntüleme: 147
Son düzenleyen: Moderatör:
Gaz basmasına rağmen soğutmuyor ise kaçak vardır sistemde. Tekrar çağır. Klimayı açınca dış ünite devreye giriyor mu onu da kontrol et ama yine her türlü ustayı çağıracaksın. Kendin yapabileceğin bir şey yok.

Gaz basmasına rağmen soğutmuyor ise kaçak vardır sistemde. Tekrar çağır. Klimayı açınca dış ünite devreye giriyor mu onu da kontrol et ama yine her türlü ustayı çağıracaksın. Kendin yapabileceğin bir şey yok.

Hocam çok yavaş dönüyor bir de biz geçen aylarda klima motorunu dama aldırmıştık onun da etkisi olabilir mi?

Hocam çok yavaş dönüyor bir de biz geçen aylarda klima motorunu dama aldırmıştık onun da etkisi olabilir mi?
Direkt güneş alan bir noktadaysa evet soğutma performansını düşürür üstüne gölge yapıcı ufak çatı gibi bir şey yapmanız daha iyi olur. Onun dışında yeri önemli değil bakır boru mesafesi 1.5 metreyi geçmesin yeter. Yavaş dönüyor dediğiniz fan mı yavaş dönüyor? O ayrı bir sorun ve o da performansı etkiler ama gelen ustanın farketmesi lazımdı o sorunu. Fan yavaş dönünce radyatördeki ısıyı dağıtamaz dolayısıyla iç üniteden yeterince ısı çekemez.

Direkt güneş alan bir noktadaysa evet soğutma performansını düşürür üstüne gölge yapıcı ufak çatı gibi bir şey yapmanız daha iyi olur. Onun dışında yeri önemli değil bakır boru mesafesi 1.5 metreyi geçmesin yeter. Yavaş dönüyor dediğiniz fan mı yavaş dönüyor? O ayrı bir sorun ve o da performansı etkiler ama gelen ustanın fark etmesi lazımdı o sorunu. Fan yavaş dönünce radyatördeki ısıyı dağıtamaz dolayısıyla iç üniteden yeterince ısı çekemez.

İşte o damdaki fan motor eskiden çok daha hızlı dönüyordu hocam şimdi biraz yavaşlamış sanki. Gelen usta gittikten sonra fark ettim hocam yavaş döndüğünü. Motor direkt güneş alan bir noktada üstüne çatı gibi bir şey yapabileceğimi sanmıyorum ama damda gölge olan bir kısım var klimacı gelirse oraya taşımak istediğimi söyleyebilirim.

Eski bir model. Ömrünü yitirmiştir o cihaz. Dış ünite sorunları da olabilir.

Hocam sonuna kadar kullanmayı düşünüyoruz. Bir 5-6 yıl daha götürse yeter bizim için. Şu ana kadar hiçbir sıkıntı çıkarmamıştı ne olduysa bu aralar oldu umarım çözülecek bir sorundur.

Merhaba. Bizim salonda çok eski ama yeni gibi bir demirdöküm klima var. Yaklaşık bir 14 yıllık var. Ama yeni gibi çok temiz bu zamana kadar hiçbir sıkıntı yaşatmadı bakımlarını zamanında yaptık her şeyi 4/4'lük yaptık yani. Bu 2 gündür klimada 18 dereceye getirsek bile sanki hiç soğutmuyor. Klimacı geldi bunun gazı bitmiş dedi gaz bastı ama 2 gün sonra tekrar aynı. Bunun nedeni ne olabilir? Modelini falan bilmiyorum ama Google'dan bir görsel buldum tip olarak bunun aynısı. Bu biraz sararmış sadece bizimki dediğim gibi yeni gibi.

gaz basmak yetmez. Contalar var onları değiştirmeniz gerek. Aynı tamirciyi çağırın. Para ödemeyin. Hatalı bakım yapmış.

Büyük ihtimal contalardan gaz kaçırıyor. Motor dönerken kaucuk contalar var önünde.

Gaz basmak yetmez. Contalar var onları değiştirmeniz gerek. Aynı tamirciyi çağırın. Para ödemeyin. Hatalı bakım yapmış.

Büyük ihtimal contalardan gaz kaçırıyor. Motor dönerken kaucuk contalar var önünde.

Adamı aradık cumartesi günü gelecekmiş hocam adam özür dilemiş yaptıktan sonra yine aynı sorun olursa para almam demiş.