crexy.x

Uzman
Merhaba arkadaşlar,

Perşembe günü okul deneme yapıyor ve bu sefer ücretsizmiş. Genelde ücretli olduğu için bu açıdan bir sorun yok. 8. sınıfım ve ilk denememde 267 almıştım, bu da moralimi bozmuştu. Ortalama 88 ile takdir aldım, derslerimi her gün yapar ve tekrar ederim. Özellikle matematik konu anlatımlarını izlemeyi ve soru çözmeyi severim, ancak deneme sorularında hep takılıyorum. Çoğunlukla kendim paragraf kitabı çözüyorum ve çoğu doğru çıkıyor. "Güçlendiren" ve "Fenomen A" kitaplarım var; "Fenomen A"yı yeni aldım, "Güçlendiren" kitabının ise 320 sayfasından 225 sayfasını çözdüm. Şimdi perşembe günü tekrar denemeye gireceğim ama düşük alırım diye korkuyorum.

Kendime deneme kitabı da aldım; "Devler Karması" adlı kitapta 7 farklı deneme bulunuyor. LGS’ye de her gün en az 1, en fazla 3 saat çalışıyorum; ortalamam ise 2-2,5 saat civarında. Sınava az kaldı ve bu beni tedirgin ediyor. Denemelerde özellikle sayısalda zorlanıyorum. Fen bilimlerinde yanlışlarım genellikle dikkat hatalarından kaynaklanıyor, matematikte ise büyük sorun yaşıyorum. Konuyu anlıyorum, test çözüyorum ve yanlışlarım az oluyor ama denemelerde yanlışlarım artıyor, bu da motivasyonumu çok düşürüyor. Ne yapmam gerekiyor? 15 Haziran’a kadar yetiştirebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz stres yapıyorum gibi verimli çalışıyor muyum bilmiyorum ama matematiği okulda çok iyi anlıyorum ve partikül matematiğin konu anlatımlarını çok iyi anlıyorum soru çözümlerini denemelerde sorunum var.

Az kaldı LGS'ye 100 gün civarı genel olarak bana bir şey söyler misiniz bugün 17 paragraf 9 fen çözdüm ve konu anlatım izledim biliyorum az ama değişiyor yüksek almam için sınavdan tavsiyeniz var mı?

Bir soru üzerindede saatlerce zaman harcamak çok mantıklı değil.
Zaten çok zaman harcamıyorum diğerlerine geçiyorum.

Biraz stres yapıyorum gibi verimli çalışıyor muyum bilmiyorum ama matematiği okulda çok iyi anlıyorum ve partikül matematiğin konu anlatımlarını çok iyi anlıyorum soru çözümlerini denemelerde sorunum var.
Deneme sonucu etkileyen bir sürü şey olabilir. Hastasındır, yorgunsundur, dışardan çok ses gelir vb. stres yapmanız çok normal. Sonucu şuanda düşünme sonuca giden yolda ilerle.