Yer
Turkiye
Selam, iyi sosyaller.

Bildiğiniz üzere MSÜ mülakat dönemi yakınlaştı. Gelir mi, gelmez mi emin olmayarak Deniz ve Harp Okulları için başvuru yapmıştım. Tabii, şu an seçilip seçilmeyeceğimiz belli değil fakat sizce Deniz Harp okunur mu? Babam bu yönde tercih yapmamı, Kara için rütbecilik olduğunu söyledi. Deniz biraz gözümde büyüyor, ne yalan söyleyeyim. Bilgisi olanlar bu konuda beni yönlendirebilirse sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İçinde tutku varsa yap, gerisini düşünme. Anadolunun birçok yerinde emin ol doktorluktan daha iyi bir statüye sahip bir meslektir subaylık. Tabi subaylık bana kalırsa meslek değil ruhtur ama edebiyat yapmanın bir anlamı yok.

İçinde varsa yapmalısın, babanı gururlandırmanın ilk yolu görünüşe göre bu yol görünüyor.

Edit: Denizcilik, hava harpten sonra bana kalırsa en teknik meslek. Çalışman öğrenmen gereken terimler bir hayli fazla olacak. Ancak bence sosyal hayatın açısından da en iyisi denizdir. Sağlık sorunum olmasa geçen sene ve bu sene bende MYO için gidecektim fakat gözlerim bozuk. Senin gibi kazanan arkadaşlarımı buna yönlendirerek artık mutlu olmaya bakıyorum. Sağlık sorunların yoksa kesinlikle gitmelisin. Başarılar dilerim.

Denizciler surekli gemide veya denizde olmuyor oyle bir algi olusmasin. Deniz piyade olursun denizden cok karada durursun mesela. Senin gorevine, atanacagin yere gore degisir bu her zaman. Rutbecilik 15 Temmuz'dan sonra her yerde var artik eskisi gibi degil TSK. Hele de artik rutbe artirimi dogrudan CB'ye baglaniyor. Ancak her turlu yilin gelince rutbeni aliyorsun polislik gibi degil askerlik. Genel olarak denizcilik kolaylik / rahatlik acisindan karaya gore daha iyidir.

İçinde tutku varsa yap, gerisini düşünme. Anadolunun birçok yerinde emin ol doktorluktan daha iyi bir statüye sahip bir meslektir subaylık. Tabi subaylık bana kalırsa meslek değil ruhtur ama edebiyat yapmanın bir anlamı yok.

İçinde varsa yapmalısın, babanı gururlandırmanın ilk yolu görünüşe göre bu yol görünüyor.
Açıkçası puanım yetseydi hava harp çok istiyordum bir tutkudan bahsedeceksek hava için diyebilirim ama deniz için aynısını diyemiyorum. Dediğiniz gibi meslekten çok bir ruh işi bu. Ve denize karşı bir tutkum olmadığı için yapabilir miyim emin değilim.

Selam, iyi sosyaller.

Bildiğiniz üzere MSÜ mülakat dönemi yakınlaştı. Gelir mi, gelmez mi emin olmayarak deniz ve harp okulları için başvuru yapmıştım. Tabii, şu an seçilip seçilmeyeceğimiz belli değil fakat sizce deniz harp okunur mu? Babam bu yönde tercih yapmamı, kara için rütbecilik olduğunu söyledi. Deniz biraz gözümde büyüyor, ne yalan söyleyeyim. Bilgisi olanlar bu konuda beni yönlendirebilirse sevinirim.

Eski astsubaylık tecrübelerimden K. K. K gerçekten hava ve deniz göre çok kötü. Hele de komando brovesini alırsan Allah kurtarsın. Deniz içinse herkese göre değil. Denizci devrelerim oldu. Sürekli gemide oldukları için birçok sorunundan bahsetti. En büyüğü de uyku problemiydi. Çünkü sürekli elektrikle hareket eden bir demir yığını içerisindesin ve vücut elektriği uzun bir süre atamıyor. Ancak sürekli gemide misin? Hayır. En iyisi hava sonra deniz ve kara diyebilirim.

Denizciler surekli gemide veya denizde olmuyor oyle bir algi olusmasin. Deniz piyade olursun denizden cok karada durursun mesela. Senin gorevine, atanacagin yere gore degisir bu her zaman. Rutbecilik 15 Temmuz'dan sonra her yerde var artik eskisi gibi degil TSK. Hele de artik rutbe artirimi dogrudan CB'ye baglaniyor. Ancak her turlu yilin gelince rutbeni aliyorsun polislik gibi degil askerlik. Genel olarak denizcilik kolaylik / rahatlik acisindan karaya gore daha iyidir.
Son cümlenizde dediğiniz konusunda bende böyle düşünüyorum kendim için. Sanırım oturup iyice bir mukayese etmeliyim kendimce.

Ancak şunu da eklemek isterim. Harp okulu mezunlarına kara da çok farklı davranılıyor. Çünkü dış kaynak mezunlarına göre harp okulu mezunları daha disiplinli ve sert oluyor.

Eski astsubaylık tecrübelerimden K. K. K gerçekten hava ve deniz göre çok kötü. Hele de komando brovesini alırsan Allah kurtarsın. Deniz içinse herkese göre değil. Denizci devrelerim oldu. Sürekli gemide oldukları için birçok sorunundan bahsetti. En büyüğü de uyku problemiydi. Çünkü sürekli elektrikle hareket eden bir demir yığını içerisindesin ve vücut elektriği uzun bir süre atamıyor. Ancak sürekli gemide misin? Hayır. En iyisi hava sonra deniz ve kara diyebilirim.
Deneyimlerinizi aktardığınız için teşekkür ederim. Hava olsaydı muhtemelen düşünmeden giderdim, deniz için bu bahsettiklerinizi düşüneceğim. Sürekli başka yerlerde olmak pek hayal ettiğim bir gelecek gibi değil fakat harp okulunda okumak denizci olmak küçümsenemeyecek kadar onurlu bir iş geliyor bana.

Son cümlenizde dediğiniz konusunda bende böyle düşünüyorum kendim için. Sanırım oturup iyice bir mukayese etmeliyim kendimce.

Kara kuvvetlerinde piyade olursan isin zor mesela. Askerligin en agir yukunu kara piyadeler cekiyor. Hem gidecegin yerler agir sartlarda olur hem de komuta edecegin insan sayisi cok fazla olur. Topcu vs. olursan yine bir nebze isin daha rahat olur. Benim babam emekli piyade kd. bascavus. Hem adamin hem bizim neler yasadigimizi bilirim o yuzden cok da onermem. Bedelliyi Izmir - Karabaglar'da denizci olarak yaptim oradaki komutanlara baktigin zaman denizle hicbir alakalari yok. Herhangi bir kara kuvvetleri birligi ile ayni yaptiklari. Uzerine daha az insani kontrol ediyorlardi neticede diger kuvvetlerde kara'da oldugu kadar insan yok.