@Caner Uncu, Hocam merhaba. Depolama amaçlı harici disk arıyorum. Beklentim uzun ömürlü ve kaliteli olması. HDD mi SSD mi hangisini tavsiye edersiniz? Önerebileceğiniz bir model var mı?
Detaylar
Kim cevapladı?Merhaba, bütçenize bağlı bir tercih yapmak lazım. Tahmini olarak bütçeniz ne kadar?
- Makaleler
- 10
Sabit kalan hard disklerde iğne yapışma durumu olabiliyor. Eğer bilgisayara takılı kullanmayacaksanız taşınabilir SSD tercih edin.
Merhaba, bütçenize bağlı bir tercih yapmak lazım. Tahmini olarak bütçeniz ne kadar?
2 tane alacağım bu arada, 500 GB yeterli olur diye düşünüyorum. Bütçe 7-8 bin civarı ama duruma göre 1 tane 500 GB, 1 tane 1 TB olarak da tercih edebilirim. Önceliğim kalite ve uzun ömür. Daha yüksek bütçe ayırmam gerekiyorsa da esneme payım var.
Sabit kalan hard disklerde iğne yapışma durumu olabiliyor. Eğer bilgisayara takılı kullanmayacaksanız taşınabilir SSD tercih edin.
Ben de harici disk olarak almayı düşünüyorum. Bilgisayarın içine monte etmeden kablo ile aktarıp kaldırmak istiyorum.
Son düzenleyen: Moderatör:
- Makaleler
- 10
2 tane alacağım bu arada 500 GB yeterli olur diye düşünüyorum. Bütçe 7-8bin civarı ama duruma göre 1 tane 500 GB 1 tane 1TB olarak da tercih edebilirim. Önceliğim kalite ve uzun ömür. Daha yüksek bütçe ayırmam gerekiyorsa da esneme payım var.
Ben de harici disk olarak almayı düşünüyorum. Bilgisayarın içine monte etmeden kablo ile aktarıp kaldırmak istiyorum.
Kaldırma durumları HDD için sıkıntı. Arada bir çalıştırıp iğnesinin yapışmadığından emin olmanız gerekli. 1 TB taşınabilir SSD 5K civarına bulunabilir. Bir ömür kullanırsınız yüksek ihtimalle.
Kaldırma durumları HDD için sıkıntı. Arada bir çalıştırıp iğnesinin yapışmadığından emin olmanız gerekli. 1 TB taşınabilir SSD 5K civarına bulunabilir. Bir ömür kullanırsınız yüksek ihtimalle.
Dediğiniz gibi bazen belki 5-6 ay kullanmam, HDD seçeneğini eleyeyim. Yıllardır birikmiş fotoğraf, video tarzı şeylerimi aktaracağım. Bulut tabanlı bir yedeklemem de yok. Daha önce 3 yıllık Kingston M.2 SSD'si bozulmuş biri olarak veri kaybı yaşamak istemiyorum. Kalite ön planda olacak şekilde bir model önerir misiniz? Fiyatta esneme olabilir kaliteden ödün vermeyelim.
- Makaleler
- 10
Dediğiniz gibi bazen belki 5-6ay kullanmam HDD seçeneğini eleyeyim. Yıllardır birikmiş fotoğaf video tarzı şeylerimi aktaracağım. Bulut abanlı bir yedeklemem de yok. Daha önce 3 yıllık Kingston M.2 SSD'si bozulmuş biri olarak veri kaybı yaşamak istemiyorum. Kalite ön planda olacak şekilde bir model önerir misiniz? Fiyatta esneme olabilir kaliteden ödün vermeyelim.
5 yıl garantili ve MediaMarkt satıcılı. Bunlar depolama amaçlı tasarlandığı için kolay kolay bozulmazlar.
5 yıl garantili ve MediaMarkt satıcılı. Bunlar depolama amaçlı tasarlandığı için kolay kolay bozulmazlar.
2 tane almam gerekiyor. Birinin 500GB olması yeterli ama 500GB versiyonu çok pahalı bu modelde.
- Makaleler
- 10
2 tane almam gerekiyor. Birinin 500GB olması yeterli ama 500GB versiyonu çok pahalı bu modelde.
500 GB piyasada çok göremedim. Alternatif olarak bütçe çıkarsa Samsung tercih edebilirsiniz.
İlk attığınızla bunun farkı nedir? Özellik olarak bir fark göremedim ama fiyat farkı çok.500 GB piyasada çok göremedim. Alternatif olarak bütçe çıkarsa Samsung tercih edebilirsiniz.