Depolama için SSD mi HDD mi tercih edilmeli?

sonbahar78

Çalışkan
Arkadaşlar benzer konular var. Ama benim soruma göre bir şey bulamadım. Hız için SSD depolama için HDD deniyor genel olarak.. Benim için depolama daha önemli. Zaten gerek işyerinde gerek evde hep eski bilgisayar var. Onlara bile katlanıyorum. Mesela 1 TB SSD yerine, 500 veya daha düşük bir SSD alıp ek olarak da 1-2 TB HDD alsak olur mu?
Bu şekilde bir konu bulamadım. Acaba mantıklı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben artık depolama için de kronik sakatlığı olmayan SSD'lerin kullanılması taraftarıyım. HDD'ler darbelere karşı çok dayanıksız ancak veri kurtarma konusunda da bir o kadar avantajlı. SSD'lerden veri kurtarmak neredeyse imkansız olabiliyor. HDD'ler bu konuda daha risksiz. Tabii bir de iki diskin de hangi şartlarda ve ne zaman bu kurtarmalık durumlara düşeceği de önemli.

Çok yüksek kapasitelere ihtiyacınız yoksa SSD gibi bir disk varken HDD kullanılmaz.

Ben 2 3 günde 1 video depoladığım için (genelde 100 MB ile 4 GB arasında değişiyor) açıkçası onları da ara sıra izlediğim için 1TB SSD alıp onu taşınabilir bir kılıf ile kullanmaya başladım.

Kısaca arşiv yapacak iseniz, 1 TB HDD alıp kullanabilirsiniz. Ama bilgisayarda birincil veya ikincil bir disk olarak kullanılacaksa kesinlikle SSD tercih edilmeli.

Ben taşınabilir HDD'me oyun kliplerimi, format atmadan önce yedekleyeceğim şeyleri, eski fotoğraf ve oyunları depoluyorum.

Arkadaşlar birincil olarak SSD ikincil olarak HDD alırsam SSD yi 500 GB gibi HDD yi 1 TB veya 2 TB gibi. Yoksa hiç maceraya gerek yok sadece SSD mi alsam.

SSD+HDD kombinasyonu yapmak mantıklı mı? Eğer mantıklı ise oran nasıl olabilir? Video resim müzik eski oyunlar gibi arşiv var diyebilirim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…