5

5124

Ziyaretçi
Merhaba,

Deprem Uzmanı Sadi Baser bugün Kıbrıs Rum kesiminde ve Akdeniz bölgesinde meydana gelen 5.2 büyüklüğünde ki depremden sonra depremle ilgili açıklamalarda bulundu. 5.2'lik depremden sonra 4.5+ üzeri Akdeniz bölgesinde ki fay hattı sürekli aktif durumda. Özellikle bunun yanında Sadi Baser "Kıbrıs Rum Kesimi bölgesini boşaltsalar iyi olacak çünkü fay hattı hemen kırılabilir, ve 7.9 ila 8.4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelebilir" dedi.

Şu an için Akdeniz bölgesi ve Kıbrıs fay hattı hem hareketli hem de tehlikeli durumda. Her ihtimale karşı dikkatli olunmasında fayda var. Balıkesir'de yaşanan 6.1 depreminden sonra bölgede halen artçı sarsıntılar devam etmekte. Çevremizde ki insanları uyarmakta ve özellikle deprem uzmanlarını dinlemekte fayda var.

Deprem Uzmanı Sadi Baser: https://www.facebook.com/sadi.baser?locale=tr_TR

Ekran görüntüsü 2025-11-12 200137.webp

Ekran görüntüsü 2025-11-12 195933.webp

Deprem uzmanı falan değil, bir satır dahi kitap okumamıştır bu adam. Şarlatanın teki.

Deprem konusuna gelirsek uzman dinlemeye gerek yok, deprem kesin olarak tahmin edilemez. Fay olan yerler belli, deprem riski olan bölgede oturuyorsanız elinizden geldiğince hazırlık yapmanız yeterli.

Bugün Google'den uyarı geldi SS bile aldım "231km ötede ilk tahminlere göre 5.6 büyüklüğünde deprem" yazıyodu. Alanyadayım. Bazı yerler titremiş bize hiç bişey olmadı ve 2DK önce uyardı.

Deprem uzmanı falan değil, bir satır dahi kitap okumamıştır bu adam. Şarlatanın teki.

Deprem konusuna gelirsek uzman dinlemeye gerek yok, deprem kesin olarak tahmin edilemez. Fay olan yerler belli, deprem riski olan bölgede oturuyorsanız elinizden geldiğince hazırlık yapmanız yeterli.

Kendisini uzun zamandır takip ederim. Kıbrıs bölgesini ve akdeniz bölgesini zamanında uyarmıştı zaten ve dediğide çıktı.

Kendisini uzun zamandır takip ederim. Kıbrıs bölgesini ve akdeniz bölgesini zamanında uyarmıştı zaten ve dediğide çıktı.
Bu tarz kişiler çok fazla tahmin yapar ve büyük depremleri tahmin edemez. Mesela ben 1 hafta içerisinde Balıkesir'de 4 büyüklüğünün üzerinde deprem olacak desem tutar çünkü fay kaynıyor o bölge.

Bu tarz kişiler çok fazla tahmin yapar ve büyük depremleri tahmin edemez. Mesela ben 1 hafta içerisinde Balıkesir'de 4 büyüklüğünün üzerinde deprem olacak desem tutar çünkü fay kaynıyor o bölge.

Asıl uzman Üşümezsoy, sosyal medyada dediğiniz gibi çok şarlatan var. Birileride 11 Kasım gecesi saat gece 2'de 8 büyüklüğünde deprem olacak demişti hani olmadı? :D

Bu adamın elinde ölçer cihazı var Sadi Baser boş adam değil, Google üzerinden araştırma yaparsanız ulaşırsınız. Fakat normalde asıl uzman olan Üşümezsoy'u dinleyebilirsiniz.

Asıl uzman Üşümezsoy, sosyal medyada dediğiniz gibi çok şarlatan var. Birileride 11 Kasım gecesi saat gece 2'de 8 büyüklüğünde deprem olacak demişti hani olmadı? :D

Bu adamın elinde ölçer cihazı var Sadi Baser boş adam değil, Google üzerinden araştırma yaparsanız ulaşırsınız.
Cihaz dediğiniz şey RaspberryShake, titreşim ölçmek dışında bir işe yaramıyor. Bu adamın 5.5 büyüklüğünün üzerinde önceden tahmin ettiği depremleri paylaşır mısınız? Veya cihaz dediğiniz şeyin nasıl çalıştığını ve ne olduğunu anlatabilir misiniz?

Cihaz dediğiniz şey RaspberryShake, titreşim ölçmek dışında bir işe yaramıyor. Bu adamın 5.5 büyüklüğünün üzerinde önceden tahmin ettiği depremleri paylaşır mısınız? Veya cihaz dediğiniz şeyin nasıl çalıştığını ve ne olduğunu anlatabilir misiniz?

Sosyal medya hesabını takip edip bakabilirsiniz. Tam olarak nasıl cihaz kullanıyor bende tam net bilmiyorum ama daha önce paylaştığı şeylerde tahminleri var gerçi. Sonuç olarak uzman değilim, gördüğümü paylaşıyorum sadece. Bu kadar detaya gerek yok bence. Sadece dikkatli olun yeter.