Hasan Merkit

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
14
Euronews.com ve Doğruluk Payı tarafından paylaşılan bilgilere göre 2000'den beri toplanan paranın 180 milyar TL'yi aştığı görülüyor.

1770391832104.webp

1770391721107.webp

Eğer merak ettiğiniz şey, "Biz nasıl deprem vergisi ödüyoruz?" sorusu ise şöyle cevaplayalım.

Kullandığınız cep telefon hattı için ödemekte olduğunuz "Telsiz Kullanım Ücreti, Özel İletişim Vergisi" gibi şeyler, Deprem Vergisi'nin ta kendisidir. Bu vergi, depreme bağlı hasarların önlenmesi ve doğal afet durumlarında kesintisiz iletişimin devam etmesi için toplandığı iddia edilmektedir.

Peki bu vergi işe yarıyor mu? Son depremlerde gördük ki: 💡💡💡

💡 En ufak sarsıntıda bile operatörler çöktü. (İlginizi çekebilir: 3 operatörün rezillik listesi ve boykot tavsiyem)
💡 Kızılay, parayla çadır sattı.
💡 İletişime o kadar çok önem vermişiz ki, daha enkaz altında insanlar varken 💡X'e💡erişim💡engeli💡getirildi.💡

Deprem durumunda çalışabilecek teknoloji mümkün mü? Evet. Gerçekten mümkün. Ama onun yerine ne yaptık: 💡💡💡

💡Starlink, depremde çekmez 2 operatör yüzünden ülkeye gelmiyor.
💡"Böyle teknoloji yapılamaz." diyenimiz var da "Bu vergi neden toplanıyor o zaman?" diyenimiz yok.
💡Uçan baz istasyonu fantazisi ile kendimizi tatmin ettik.
💡Hâlen 💡💡💡💡💡💡💡çadırda kalan vatandaşlarımız var💡💡💡💡💡💡💡💡💡 ama Suriye daha💡önemli💡tabii.
💡Asrın rezilliğini asrın felaketi diyerek geçiştirdik.

6 Şubat'ın yıl dönümünde, hayatını kaybeden her Türk vatandaşını rahmetle anıyoruz...

1770392463418.webp

Starlink, depremde çekmez 2 operatör yüzünden ülkeye gelmiyor.

Her iki depreme de evde yakalandım. Gece 4 gibi, kar ve yağmurlu bir fırtınada çorapsız, pijamayla çıktım. Kimseyi ne arayabildim ne de başka bir şey yapabildim. Neyse ben çekmeyen hattımın faturasını ödeyeceğim.

Bütün bu yaşanan rezilliklerin ve iktidarın süreci yönetemeyişinin, beceriksizliğinin yanında, ülkemizin muhalifliğini yapacak yegane siyasetçilerinin dediklerini bir kez daha hatırlayalım.

Biz bunları hatırlattığımız zaman muhalefete muhalefet oluyoruz.

Ek olarak Özdağ, sonda askerin sahaya çıkmasından da bahsetti.

CHP lideri Özel, zamanında lafta başkan Kılıçdaroğlu yönetimindeyken, deprem sırasında asker yönetime el koyacak diye askeri sahaya indirmiyorlardı demişti.

Bu tarz açıklamalar sizce kime hizmet ediyor, hiç düşündünüz mü? Kimin elini daha güçlendiriyor?

Bir cumhurbaşkanının yaralara merhem olmaktansa deprem alanına gidip sorumluluğu başkalarında araması ülkeyi yönetemeyişinin göstergesi ayrıca kadere suç atmasını da unutmamak gerek sen kim dini suçlamak kim.