nisaa

Üstün
Makaleler
3
Aklımda Cioran’ın "Umutsuzluğun Doruklarında" ve Irvin D. Yalom’un "Nietzsche Ağladığında" kitapları var. Ayrıca konuyla doğrudan alakalı olmasa da yeme bozuklukları -özellikle kendini aşırı kısıtlama, kilo takıntısı, depresyon ve OKB- üzerine psikoloji kitapları da bakıyorum.
Örneğin:
  • Christine Purdon – Takıntılarla Başa Çıkma
  • Bilişsel Terapi: 10 Strateji
  • Sağlıklı Sınırlar Belirlemek için Hayır – Manuel J. Smith (CE)
Bu kitaplar alınır mı, öneren var mı? Albert Camus’nün "Sisifos Söyleni" kitabını aldım ama ilk bölümü bana biraz ağır geldi. Kelimeleri ve anlatımı oldukça üstü kapalıydı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aklımda Cioran’ın "Umutsuzluğun Doruklarında" ve Irvin D. Yalom’un "Nietzsche Ağladığında" kitapları var. Ayrıca konuyla doğrudan alakalı olmasa da yeme bozuklukları -özellikle kendini aşırı kısıtlama, kilo takıntısı, depresyon ve OKB- üzerine psikoloji kitapları da bakıyorum.
Örneğin:
  • Christine Purdon – Takıntılarla Başa Çıkma
  • Bilişsel Terapi: 10 Strateji
  • Sağlıklı Sınırlar Belirlemek için Hayır – Manuel J. Smith (CE)
Bu kitaplar alınır mı, öneren var mı? Albert Camus’nün "Sisifos Söyleni" kitabını aldım ama ilk bölümü bana biraz ağır geldi. Kelimeleri ve anlatımı oldukça üstü kapalıydı.
  • Cioran’ın "Umutsuzluğun Doruklarında" ve Yalom’un "Nietzsche Ağladığında" kitapları derin psikolojik ve felsefi bakış açıları sunuyor, ikisi de oldukça etkileyici yapıtlar.
  • Christine Purdon’un "Takıntılarla Başa Çıkma" kitabı, obsesif kompulsif bozuklukla başa çıkma konusunda pratik teknikler sunuyor, faydalı olabilir.
  • "Bilişsel Terapi: 10 Strateji", yaygın olarak kabul gören bilişsel terapi tekniklerini anlama konusunda yardımcı olabilir.
  • Manuel J. Smith’in "Sağlıklı Sınırlar Belirlemek için Hayır" kitabı, kişisel sınırlar koymak ve sağlıklı ilişkiler geliştirmek için iyi bir kaynak.
  • Albert Camus’nün "Sisifos Söyleni", felsefi derinliği yüksek bir eser; ağır gelebilir ama zamanla daha anlaşılır hale gelebilir. Belki ikinci veya üçüncü okumada daha net anlayabilirsiniz.

Alternatif olarak, şu kitapları da değerlendirebilirsiniz:
  • Viktor Frankl – "İnsanın Anlam Arayışı"
  • Rollo May – "Cesaret"
  • Brene Brown – "Kırılganlık Gücü"

Bu kitapların hepsi, belirtilen konularla ilgili anlayışınıza katkıda bulunabilir.