Her şeyi geçtim ülkede başka hakem mi yok? Neden ilk derbide olan hakemi veriyorlar? Hakem kıtlığı var galiba. Halil Umut Meler'in verilmesi gerekiyordu bu maça. Bir hakemin bir sezonda iki defa GS-fb maçı yönettiği oldu mu hiç bu zamana kadar? Eskiden Fırat Aydınus yönettiyse Ali Palabıyık yönetirdi ya da Cüneyt Çakır o da olmadı Bülent Yıldırım vs dönüşümlüydü yani.
İlk defa böyle bir şey görüyorum. Kasıtlı olması yüksek ihtimal. Arda Kardeşler'in bu sene hatalı olduğu tonlarca pozisyon var. İlk derbiyi zaten rezalet yönetti.
Hakem konusunda yorum yapmayacağım, zira bu ülkede her şeyde bir olay olduğu gibi kesinlikle hakemlerde temiz değil. Ancak Galatasaray 1 puan alsa bile evinde ezeli rakibini konuk ederek şampiyon olmak gibi büyük bir psikolojik üstünlüğe sahip olacak, bol olaylı hatta skandallı bir maç olacağına eminim.
Bu maçın kaybedilmesi kazanılması durumunda iki takımın da şampiyonluktan olma ihtimali matematiksel olarak mevcut, öyle bir maç ki iki teknik direktörü işinden edebilir o derece.
En son derbide top 40 dakika kaldı, o derbinin hakemi Arda'ydı. Yahu, başka hakem yok muydu? Dünyanın alay konusu olan bir hakeme halen maç yönettiriyorlar. Yine çok sıkıcı bir derbi bizi bekliyor.
Bir şampiyonlar ligi, UEFA, Premier lig ya da la liga hatta boş verin bunlar İngiltere 2. lig yani championship maçlarını izleyin bir oradaki maç zevkine bakın bir de bizim ligimizdeki maç zevkine bakın. Üstüne de ilk yarıdaki fb-GS maçı ligin en zevksiz, kalitesiz maçıydı, önceden derbiler milletin zevkle izlediği aktivitelerdi onu bile mahvettiler.
Bir şampiyonlar ligi, UEFA, Premier lig ya da la liga hatta boş verin bunlar İngiltere 2. lig yani championship maçlarını izleyin bir oradaki maç zevkine bakın bir de bizim ligimizdeki maç zevkine bakın. Üstüne de ilk yarıdaki FB-GS maçı ligin en zevksiz, kalitesiz maçıydı, önceden derbiler milletin zevkle izlediği aktivitelerdi onu bile mahvettiler.
VAR bana göre iyice bozdu işi. Gol olunca sevinemiyorsun bile. Golden 5 dakika önce olmuş faul yüzünden golü de iptal etmezsin. 1 metre ofsayt yoksa da karışma gitsin. Penaltıyı ver orası ayrı da. Şu golden önceki faul muhabbetine ayar oluyorum.
VAR bana göre iyice bozdu işi. Gol olunca sevinemiyorsun bile. Golden 5 dakika önce olmuş faul yüzünden golü de iptal etmezsin. 1 metre ofsayt yoksa da karışma gitsin. Penaltıyı ver orası ayrı da. Şu golden önceki faul muhabbetine ayar oluyorum.
VAR sisteminde sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. 5 dakika önceden olmuş faul yüzünden gol iptali kesinlikle yanlış zaten VAR bu tür durumlarda aslında dahil olmamalı bizim iş bilmezler dahil oluyor sadece. Asıl sıkıntı en ufak bir faulde oyunu durduran, yerde oyuncu gördü mü oyuncu durduran bırak serbest vuruşu taç atışlarını bile düdüğüm ile yapacaksınız diyen iş bilmez hakemlerde. Arda attığı ilk golü Kroos'un muhteşem oyunu başlatan pası ile attı örneğin eğer o hareketi Türk liginde yapmış olsaydı hakem oyunu durdurur Kroos'a kaş göz yaparak elindeki düdüğü hava kaldırıp düdüğü gösterirdi.