İlk ders çalışmaya başladığım 2 Türkçe 2 matematik üstüne de konu ile alakalı testler çözüp günü bitiriyordum fakat şu sıralar 1 ders + 1 test ile gidiyor tüm gün. Çok oyalanıp geç başlıyorum başlayınca da sürekli başka şeylerle ilgileniyorum. Her soru çözdüğümde 10dk mola veriyor gibi bir şeyim şu anda. Ne yapabilirim bunun için akıl verir misiniz?
Detaylar
Kim cevapladı?Testo Unit
Üstün
- Makaleler
- 4
Ben tüm elektronik cihazlarımı kaldırıp kafein spamlıyordum ancak sağlık için önermem. Dikkat dağıtıcı etkenleri çevrenizden kaldırın ve mümkünse kütüphaneye gidin. Çevrenizde rakip görünce çalışma motivasyonu gelir.
Telefonu odandan çıkar. Mümkünse uçak moduna alıp farklı bir lokasyona odanın dışında bir yere koy. Şimdilik 25+5 pomodoro sistemi ile başla. İnsan beyni için ilk etapta 25 dakika odak süresi normaldir. Mümkünse ne alaka deme, instagram ve tiktok reelsleri azalt. Kısa süreli bu tarz videolar bu dediğim 25 dakika odağını daha da azaltır. Uzun aralar verdiğinde 40+ dk süren dizi gibi odak isteyen şeyler ile devam et. Zamanla 25 dakika çalışma süresini arttır. Ben de pandemi zamanı bu sisteme geçip 2022 YKS'de derece yapmıştım. 25 Dakika sistemi gerçekten çok verimli ve hızlı. TYT Türkçeyi de 25 dakikada bitirmiştim sınavda.İlk ders çalışmaya başladığım 2 Türkçe 2 matematik üstüne de konu ile alakalı testler çözüp günü bitiriyordum fakat şu sıralar 1 ders + 1 test ile gidiyor tüm gün. Çok oyalanıp geç başlıyorum başlayınca da sürekli başka şeylerle ilgileniyorum. Her soru çözdüğümde 10dk mola veriyor gibi bir şeyim şu anda. Ne yapabilirim bunun için akıl verir misiniz?
25 dakika çalış 5 dakika mola gibi mi? Tam anlamadım.Telefonu odandan çıkar. Mümkünse uçak moduna alıp farklı bir lokasyona odanın dışında bir yere koy. Şimdilik 25+5 pomodoro sistemi ile başla. İnsan beyni için ilk etapta 25 dakika odak süresi normaldir. Mümkünse ne alaka deme, instagram ve tiktok reelsleri azalt. Kısa süreli bu tarz videolar bu dediğim 25 dakika odağını daha da azaltır. Uzun aralar verdiğinde 40+ dk süren dizi gibi odak isteyen şeyler ile devam et. Zamanla 25 dakika çalışma süresini arttır. Ben de pandemi zamanı bu sisteme geçip 2022 YKS'de derece yapmıştım. 25 Dakika sistemi gerçekten çok verimli ve hızlı. TYT Türkçeyi de 25 dakikada bitirmiştim sınavda.
Son düzenleyen: Moderatör:
25 dakika çalış 5 dakika mola gibi mi? Tam anlamadım.
Aynen öyle bu gibi:
25 Dakika boyunca telefona ya da başka bir cihaza bakmak yok, Su dışında bir şey içmek yok. Yemek vs yok kısacası sadece odaklanacağın şeye odaklan. Süreyi telefonundan tutuyorsan telefon sesini duyabileceğin ve arkanda bir yerde olsun. 25 dakikanın süresini kontrol etmek de yok. Biteceği zaman alarm çalsın. Emin ol "25 dakikada neler yapabiliyormuşum" sorusunu soracaksın kendine. Kolay gelsin şimdiden.
Hocam imkan varsa sık sık kütüphaneye gitmeni öneririm, onun dışında mola falan verdiğinde telefon veya bilgisayara bakmak yerine mutfağa veya balkona falan çıkabilirsin, çok oturmak da sağlıklı değil.
Aynen öyle bu gibi:
25 Dakika boyunca telefona ya da başka bir cihaza bakmak yok, Su dışında bir şey içmek yok. Yemek vs yok kısacası sadece odaklanacağın şeye odaklan. Süreyi telefonundan tutuyorsan telefon sesini duyabileceğin ve arkanda bir yerde olsun. 25 dakikanın süresini kontrol etmek de yok. Biteceği zaman alarm çalsın. Emin ol "25 dakikada neler yapabiliyormuşum" sorusunu soracaksın kendine. Kolay gelsin şimdiden.
Bu dediğiniz ders videoları izlerken de geçerli mi peki?
Bu dediğiniz ders videoları izlerken de geçerli mi peki?
Elbette. Ders videoları izlerken de geçerli ama sadece video 25 dakikadan az ise, mesela 18 dakika, kalan 7 dakika için de video ile uğraşın. Mesela notlarınızı tekrar edin vs.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Çin'de 1.5 milyon takipçisi bulunan köpek kaçırıldı ve yedirildi