Cheriel

Uzman
Matematikte üslü sayılardayim. Sanki bir şey öğrenmemis, öylesine calismisim gibi hissediyorum. Hâlâ testlerin yarısını yapabiliyorum bir konudan. Sonra testin neredeyse tamamını yapmak gerekmiyor mu? En kolay kaynakta bile zorlanıyorum, ne yapmam gerekiyor? Boşuna mı çalışıyorum? İlk çalışmaya başladığım zamanlarda motivasyonum çok yüksekti, son 1 haftadır bu durum değişti ve başlarda sıkılmadan çalışıyordum; şimdi ise videoyu izlemeye bile dayanamıyorum, odağım kayboluyor hemen. Ayrıca sınavda çok kötü yaparsam ne olacak, 1 sene çöp mü olacak? Hadi mezuna bıraktım diyelim, o sene de basaramazsam ne yapacağım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gün içerisinde ekrana çok fazla bakıyorsanız, azaltın. Zaten bunlar odağımızı çaldılar. Azaltarak devam edin, birden hızla azaltmayın yoksa dersler daha da can sıkıcı hale gelebilir, beynini bir ara dopamini tatmin etmek lazım.

Hangi hocadan dinliyorsun, temelin var mı, hangi kaynağı çözüyorsun? En kolay kaynakta zorlanıyorsan muhtemelen konuyu tam anlayamamışsın. Anlamadıysan da tek bir hocadan değil 1-2 tane daha hocadan dinle. Yine yapamıyorsan biraz üslü sayılarla ilgili soru çözüm videoları izleyip, tekrar çözmeyi deneyebilirsin.

1 aydır matematik çalışmıyorum ben sırf üslü sayılar ve köklü sayıları anlamadığım için. "ne alaka?" denebilir fakat bu iki konuyu anlamayinca yeni test kitabından köklü sayılara kadar çözmeye başladım, hem eski konuları pekiştirmek için hem de yeni soru tarzları ile üslü sayılar ve köklü sayıları tekrar etmek için. Ayrıyeten fonksiyonlara geçmeden önce eski konuları baştan çözmek iyi olur diye düşündüm.
Şunu fark ettim: Öğrendiğim konuların üstünden zaman geçtikçe "ne zormuş" dediğim soru tiplerini daha iyi yorumlamaya ve yapabilmeye başladım. Zaman gectikte yuklenen bir özellik sanırım.
Pek soruna cevap olmamış olabilir ama ben böyle yaptım.

Hangi hocadan dinliyorsun, temelin var mı, hangi kaynağı çözüyorsun? En kolay kaynakta zorlanıyorsan muhtemelen konuyu tam anlayamamışsın. Anlamadıysan da tek bir hocadan değil 1-2 tane daha hocadan dinle. Yine yapamıyorsan biraz üslü sayılarla ilgili soru çözüm videoları izleyip, tekrar çözmeyi deneyebilirsin.

Ağustos'un başında temel atmak için antrenmanlarla matematik 1 çözdüm şu anda matematigin ilacını çözüp bıyıklı matematiği dinliyorum.

Ben 2 ay net arttıramamıştım. Bir anda patlama yapmıştım.

Şu anda kaç net yapıyorsun TYT de.