serhatmorgan

Uzman
Hiçbir sayfayı ve konuyu atlamadan, pratik ve akılda kalıcı şekilde PDF'i atınca not çıkarabilecek en verimli yapay zekâyı arıyorum. Fiyatı hiç önemli değil. Benim tüm konulara ve terimlere atlamadan hakim olmamı sağlaması yeterli.

Peki elimde 10 PDF var diyelim, hepsini birden seçip mi not istemeliyim yoksa teker teker yapsam mı daha verimli olur?
LM'i kullanmanın temel amaçlarından birisi bu zaten. Tek seferde PDF'leri yükleyip, özellikle değinmesini istediğin konuları belirtip sana konu anlatmasını isteyebilirsin.

Aslında burda işin içine biraz kod girse tadından yenmiyor ve öğreticilik artıyor. Bunun için ben uzun süre claude kullandım son zamanlarda codex kullanıyorum. Yaptığım şey 60-70 sayfalık bir pdf'i atmak, detay seviyesini belirtmek gerekirse hap bilgiler oluşturmasını, karma testler oluşturmasını ve bunun gibi genişletmeleri söyleyerek güzel bir arayüze sahip python temelli script yazmasını istiyorum, html de olur daha hızlı. Sonucunda arayüzü olan, istediğim gibi özelleştirebildiğim ve okunması daha keyifli basit bir app yaratıyor gibi düşün. İnanılmaz işime yarıyor.

Aslında burda işin içine biraz kod girse tadından yenmiyor ve öğreticilik artıyor. Bunun için ben uzun süre claude kullandım son zamanlarda codex kullanıyorum. Yaptığım şey 60-70 sayfalık bir pdf'i atmak, detay seviyesini belirtmek gerekirse hap bilgiler oluşturmasını, karma testler oluşturmasını ve bunun gibi genişletmeleri söyleyerek güzel bir arayüze sahip python temelli script yazmasını istiyorum, html de olur daha hızlı. Sonucunda arayüzü olan, istediğim gibi özelleştirebildiğim ve okunması daha keyifli basit bir app yaratıyor gibi düşün. İnanılmaz işime yarıyor.
Peki bu yarattığı uygulamayı iPhone'da nasıl kullanırız?

Peki bu yarattığı uygulamayı iPhone'da nasıl kullanırız?
Aslında uygulama değil. Verdiği şey html uzantılı bir dosya. Bunu cihazınıza attığınız ve açtığınızda otomatik tarayıcınızdan çalıştırıyor. Örnek olarak bir denememden görsel bırakıyorum. Normalde pc için optimize edilmiş tasarım, ama mobil için güzel bir tasarım yap eminim daha iyisini çıkarırdı. Koyu ve açık temayı bile değiştirebiliyorum, tüm sayfayı parça parça Türkçe İngilizce çevirisini açabiliyorum.
Screenshot_20260603_221140_Chrome.webp

Aslında uygulama değil. Verdiği şey html uzantılı bir dosya. Bunu cihazınıza attığınız ve açtığınızda otomatik tarayıcınızdan çalıştırıyor. Örnek olarak bir denememden görsel bırakıyorum. Normalde pc için optimize edilmiş tasarım, ama mobil için güzel bir tasarım yap eminim daha iyisini çıkarırdı. Koyu ve açık temayı bile değiştirebiliyorum, tüm sayfayı parça parça Türkçe İngilizce çevirisini açabiliyorum. Eki Görüntüle 254661
Çok teşekkürler.