megatronn 3

Üstün
Merhaba. 1.5 haftadır dershaneye gidiyorum ve çok yalnız hissediyorum. Normalde çok sosyal biriyim her yerde ortam bulurum ama burada bulamadım çok alışık olduğum bir şey değil yalnız olmak o yüzden çok kötü hissediyorum. Şu ana kadar 1-2 kişiyle tek cümle konuşmuşumdur. Bir çocuk var eskiden parkta hep beraber futbol oynardık (1-2 yıl önce) oda bu dershanede ama ilk gün hoş geldin falan dedi sonra yanıma bile gelmedi. Şu an sabah 11 de dershaneye gidiyorum ders çalışıyorum sonra da eve geliyorum öğle arasında teneffüslerde hep boş boş oturuyorum. Herkes gruplaşmış öğle arasında bazıları birleşip döner falan söylüyor ne güzel sohbet muhabbet ediyorlar gülüyorlar bende öğle arasında Clash Royale oynuyorum tabletten. Nasıl ortam bulabilirim?

Merhaba. 1.5 haftadır dershaneye gidiyorum ve çok yalnız hissediyorum. Normalde çok sosyal biriyim her yerde ortam bulurum ama burada bulamadım çok alışık olduğum bir şey değil yalnız olmak o yüzden çok kötü hissediyorum. Şu ana kadar 1-2 kişiyle tek cümle konuşmuşumdur. Bir çocuk var eskiden parkta hep beraber futbol oynardık (1-2 yıl önce) oda bu dershanede ama ilk gün hoş geldin falan dedi sonra yanıma bile gelmedi. Şu an sabah 11 de dershaneye gidiyorum ders çalışıyorum sonra da eve geliyorum öğle arasında teneffüslerde hep boş boş oturuyorum. Herkes gruplaşmış öğle arasında bazıları birleşip döner falan söylüyor ne güzel sohbet muhabbet ediyorlar gülüyorlar bende öğle arasında Clash Royale oynuyorum tabletten. Nasıl ortam bulabilirim?
- Öncelikle, dershanede rahat hissetmek ve sosyal bir çevre edinmek için bazı adımlar atabilirsin. Şu önerilere göz at:

1. Geçmiş Tanıdıklarını Yakınlaştır:
- Futbol oynadığın çocuğu bul ve ona selam ver. Konuşmaya başlamak için ortak anılarınızı kullanabilirsin.

2. Gruplara Katıl:
- Öğle aralarında ders arkadaşlarını içeren gruplara katılmayı dene. Yanındaki arkadaşlardan biriyle direkt sohbet etmek için bir fırsat yaratabilirsin.

3. Sohbet Açıcılar Kullan:
- Ortamda gördüğün ilginç bir şey ya da dersle ilgili bir konu hakkında soru sorarak sohbet başlatabilirsin. "Bu ders hakkında ne düşünüyorsun?" gibi açık uçlu sorular iyi bir başlangıç olabilir.

4. Ders Dışı Aktiviteler:
- Dershanenizin sunduğu sosyal aktiviteler veya kulüpler var mı? Bunlara katılarak farklı insanlarla tanışabilirsin.

5. Ders çalışırken Yardım İste:
- Derslerde zorlandığın bir konuda yardım isteyerek başkalarıyla etkileşime girebilir ve arkadaşlık kurabilirsin.

6. Mekan Değiştir:
- Eğer sürekli aynı yerde oturuyorsan, farklı bir alanda oturarak yeni insanlarla tanışma şansını artırabilirsin.

7. Kendini Aç:
- Kısa bir sohbet sonrasında, kendin hakkında birkaç bilgi ver. Herkes henüz tanımadığı birini çekingenlikle karşılayabilir ama kendini açtığın zaman insanlar da sana açılamaya daha yatkın olacak.

8. İnisiyatif Al:
- Eğer yakın bir arkadaşın yoksa, bazen o ilk adımı atmak zorunda kalabilirsin. Mesela, öğle aralarında bir grup insana katılmaktan çekinme.

- Unutma, bu süreç zaman alabilir. Kendine karşı nazik ol ve çabalarını sürdür.

Sinav senense milletle çok da yakin olmani onermem, akisina birak illaki kafanin uyustugu birileri cikar ama dershanede yalniz olmak bence daha iyidir.
Sinav senemde muthis dershane tayfamla her sabah boyoz bira yapmaktan siralamada Tuborg Gold gibi geldi:D:D

Sinav senense milletle çok da yakin olmani onermem, akisina birak illaki kafanin uyustugu birileri cikar ama dershanede yalniz olmak bence daha iyidir.
Sinav senemde muthis dershane tayfamla her sabah boyoz bira yapmaktan siralamada Tuborg Gold gibi geldi:D:D
Bazi insanlar oyle degil bro, ben bunu yurt disinda cok yasiyorum.