Dershaneye gitmeli miyim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Charles Smith
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 459
TYT 85 civarinda

120 sorudan 85 pek de dediğim seviyede sayılmaz açıkçası. 65 YDT de düşükmüş. Dershane 100 bin lira edecek bir katkı hayatta sağlamadığı gibi evde kendin çalışacağın ya da uyuyup çalıştıklarını sindireceğin zamandan çalar. Tembel öğrencilerin zorla yollandığı ve katkısı olmayınca öğrenciye suç atılan yerdir yarım asırdır. Bir sürü dershanede çalıştım birinin bizzat kurucu ortağı olarak.

zaten TYT sağlamken dilde müthiş bir performans sergilemesen de sağlam sıralama geliyor.

Yok hocam, orası öyle değil gibi. Şayet 80 sorudan 70 bile kurtarmiyor iyi bir devlet unisi için Ankara'da. Hani TYT 90'a yakın olup YDT 70 falan olsa anca. Onun dışında YDT 75 civari istiyor. 5000 sıralamalar için konusuyorum.

ama evde orijinal, 3D, mert hoca çözüpte dershanede mikro orijinalle sürünmek zulüm geliyor.

Bende mikro var hocam. Memnunum. Zorluk seviyesi tadinda bence. Bir de 345 var ikisini bir cozuyorum. Mikro bitince de BilgiSarmal alacağım.

Evet Ankara'da bayağı yüksek sıralamalar. Karadeniz illerine ya da Denizli gibi orta hal illere bakıyor olsan daha kolaydı. Ankara için ya çok sağlam 100 gibi bir TYT olacak ya da neredeyse fulleyeceksin YDT'yi. Evin olan il diye istiyorsun herhalde, nerede okuduğunun önemi aslında kendini bu kadar kasacak ve özellikle de hazırlık aşamasında yüz bin lira verecek kadar yok bana kalırsa. YDT konusunda da denemeler gördükçe kesin gelişirsin.

Ben sayısal için gittim bir faydasını göremedim. Dil için bilmiyorum ama dershaneler genel olarak herkese hitap etmesi amacıyla hazırlanmış programdan ibaret. Herkese hitap etmesi amaçlanırken kimseye hitap etmiyor.

Ben 2 sene önce 12. sınıfta dershane gittim annemin zoruyla ben istemiyordum. Boşa para masrafı bana göre. Aynısını evde veya kütüphanede çalışabiliyordum. Sen dilcisin bilmem pek ama anlayamıyorsan özel hoca tutabilirsin. Tavsiyem denemelere girmen her hafta ben o yönden çok yararını gördüm.

YDT'de gerçekten bir kariyet düşünen biri zaten derece yapmalı, düzgün bir okula gitmesi lazım. MikroOrijinal süründürmez öğretir, bilmeden zaten çözemezsin 3D ve Orijinali. Dershanede işlemeyi bilmiyorlar. Alıp hızlıca çözülmesi gereken Mikro gibi kitapları aylar boyu işliyorlar ki Mikro kullanmaları bile iyi, çoğu dershane saçma sapan yayınlar kullanıyor. Ben EA hazırlanırken dil de çözüp 20K yaptım. 67 netim vardı YDT'den. TYT dilcilere göre iyi olduğu için böyle oldu. İngilizcemi denemek için girdiğimden dolayı pek bir önemi yok ama iki sınavın da çok önemli olduğunu gösteriyor. Bir taraftan kısmak sadece EA için mantıklı. EA'da AYT matematik yapınca uçuyor çünkü sıralama.

Mikroorijinal süründürmez öğretir, bilmeden zaten çözemezsin 3D ve orijinali.

Hocam arkadaş benimle aynı dershaneye gelmeyi düşünüyor da, mikroorijinal çözdürdüklerini ve benim seviyemin altında olduğunu belirtmek için yazdım. Temeli kötü olan birisi tabii ki çözmeli.

Eğer disiplinli bir çalışma düzenine sahipseniz kendiniz çok daha verimli ders çalışabilirsiniz, dershanelerin disipline sokan ortamlarından başka artıları kalmadı. YouTube artık çok büyük nimet.

Instagram'da görmüşsünüzdür belki, okuldayken sınava çalışırken YouTube üzerinden video izleyerek çalışıyordu herkes.
Okulda açığa geçip YouTube üzerinden ders çalışanlar da var, okulun yapamadığını dershanenin yapması zor. Ha yok "Ben öğretmenlerle yüz yüze ders seviyorum, onlara aktif sorular sorarak daha iyi çalışıyorum" diye düşünceler varsa gidilebilir bir tek.

Mesela ben 12.sınıfta dershaneye gittim ve dershane bana disiplinli ders çalışmayı öğretti çünkü denemelerde falan batıyordum ve eksikliğimi görüyordum. Mezun senemde dershaneye gitmeyip dershaneden edindiğim tecrübelerle kendim çok daha iyi çalıştım. -ilk paragrafa tekrar dönülmeli burada-

Kısacası böyle, internet gibi bir nimet varken insanın yapamayacağı şey yoktur.

Kendi çalışma disiplinini oluştur öz bilincin yoksa zaten dershaneye gitsen de çok verim alamazsın. Dershaneye vereceğim parayı pederden alıyorum oh her ay çatır çatır yiyorum deneme alıyorum kendime harcıyorum yani. Arkadaş ortamında çok ciddi ders çalışılamaz kendiniz ders çalışmayı halledin derim. Dershane içinde biraz geç oldu Aralık ayına giriyoruz konularda çok öndedirler.

Yani bütçe sıkıntı değil zaten de hem diyelim ki farklı şehirde okudum (aslında bunu isterim) o zaman ayda 10 bin kiraya gidecek. Bir yılda 100 bin sadece kiraya gidecek zaten. Bir de babam Ankara dışına gondermem diyor.

Baksan KPSS alan sınavından 70 soruda 20 yapıp atanmıştır..

Pek sayilmaz. En yuksek puanli öğretmenlik fakultesinden mezun. Cesitli sinavlarda birinciligi var ve bazı bakanliklarda calismis. Yine de sonradan kendini LGS tarafina verince bu tarafı zatif.

konularda çok öndedirler

Arkadaşım YDT'de pek ilerlemediklerini söyledi. Gerisi sorun değil zaten.

@SF26

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…