Yani bütçe sıkıntı değil zaten de hem diyelim ki farklı şehirde okudum (aslında bunu isterim) o zaman ayda 10 bin kiraya gidecek. Bir yılda 100 bin sadece kiraya gidecek zaten. Bir de babam Ankara dışına gondermem diyor.

Dershaneye verilen paradan çok daha hayırlı bence, yurt çıkma ihtimali de yüksek bayağı. 4 kişilik KYL yurtları var Denizli Pamukkale'de (şu an kimya mühendisliği okuduğum il) oralarda kalan öğrenciler benden iyi şartlarda yaşıyor. Bana yaş gereği yurt çıkmadı, yıllık 180 bin civarına KYK yurdundan kötü yerde kalıyorum.

Pek sayilmaz. En yuksek puanli öğretmenlik fakultesinden mezun. Cesitli sinavlarda birinciligi var ve bazı bakanliklarda calismis. Yine de sonradan kendini LGS tarafina verince bu tarafı zatif.

Ben de Gazi eğitim fakültesi mezunuyum ve KPSS alan sınavının ne olduğunu bile bilmeden atandım. Eskiden çok basitti atanmak ve sınava hiç girmeden atananlar var bizim gibi. Şimdilerde 70 civarı soruluk bir alan sınavı var ve Türkiye ortalaması örneğin matematik öğretmenliğinde 70 soruda 18 civarında. Bunlar hep matematik öğretmenliği bölümü mezunları, sizin gibi liseden yeni çıkma değil. Durum vahim vahim olmasına da, uyanık olup bunların lafıyla iş yapmamak sizin elinizde.

Yani bütçe sıkıntı değil zaten de hem diyelim ki farklı şehirde okudum (aslında bunu isterim) o zaman ayda 10 bin kiraya gidecek. Bir yılda 100 bin sadece kiraya gidecek zaten. Bir de babam Ankara dışına gondermem diyor.

Pek sayilmaz. En yuksek puanli öğretmenlik fakultesinden mezun. Cesitli sinavlarda birinciligi var ve bazı bakanliklarda calismis. Yine de sonradan kendini LGS tarafina verince bu tarafı zatif.

Arkadaşım YDT'de pek ilerlemediklerini söyledi. Gerisi sorun değil zaten.

@SF26
Bu zamana kadar çok ilerlemedilerse hiç gitme zaten hocam. 😀