Narqo

Başarılı
Makaleler
1
Yer
Meşhed
Öncellikle herkese iyi Sosyaller. Bugün derste yazı yazmadığım için matematik hocası benimle beraber birkaç kişinin ismini aldı ve ismini aldığı kişileri "dersin işleyişini bozmak" suçundan disipline vereceğini söyledi. Normal şartlarda sadece uyarı cezası alırmışım ama matematik hocası bizzat işin içine gireceğini ve bize uzaklaştırma cezası aldıracağını söyledi. Böyle bir şey yapabilir mi? Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Not: Hocayla konuştum ve vazgeçiremedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Seni daha önceden de uyarmış, suçlu sensin. Evet, sürekli olarak seni uyarmak zorunda kalıyorsa dersin işleyişini bozmuş olursun ve bu bir disiplin suçu oluşturabilir.

Öncellikle herkese iyi Sosyaller. Bugün derste yazı yazmadığım için matematik hocası benimle beraber birkaç kişinin ismini aldı ve ismini aldığı kişileri "dersin işleyişini bozmak" suçundan disipline vereceğini söyledi. Normal şartlarda sadece uyarı cezası alırmışım ama matematik hocası bizzat işin içine gireceğini ve bize uzaklaştırma cezası aldıracağını söyledi. Böyle bir şey yapabilir mi? Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Not: Hocayla konuştum ve vazgeçiremedim.
Hocam uzaklaştırma falan almazsınız. Her hoca der bunu. Korkmayın. Onun dışında bjr iki gün hocanın dersteki sorularına cevap verin. Hiçbir şey olmaz.

Disiplin suçu olduğunu düşünmüyorum eğer konuşuyorsanız ve dersin işleyişine engel oluyorsanız orası ayrı. Bende bir anımı söyleyeyim, benim matematiğim hiçbir zaman iyi olmadı ve arkadaşlarım hep matematik dersinde kaynatıyordu. Öğretmen bana dersin işleyişine engel olmazsam sözlüme yüksek gireceğini söyledi ve sadece derste uyumamı istedi. Bende mışıl mışıl uyudum. Yani kısacası da yok öyle anlattım. 😇

Teknik olarak bundan bir ceza almamalısınız. Herkesin konuyu anlama şekli farklıdır. Siz dinleyerek anlayabiliyorsunuzdur, yazmanıza gerek yoktur, bu bir sorun teşkil etmemeli. Tabii dersin işleyişine engel oluyorsanız ona bir şey diyemem.

Öğretmeniniz sizi kandırmış. Disiplin yönetmeliğine göre bu dersin işleyişini bozmak konusu konuşmak, fısıldaşmak gibi hocanın uyaracağı hareketler yönetmeliktedir. Müdüre gitseniz bile sizi uyarır gider. Korkuya gerek yok.

Herkese yardımları için çok teşekkür ederim. Hocaya kendimi affetirmeyi başardım. Yavaştan derslere de çalışmaya başladım.