Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
16
Yer
LTAF
Arkadaşlar merhaba, Windows 10 sistemi Windows 11 24H2'ye yükseltme yaparak geçmek istiyorum fakat ne Secure Boot ne de TPM mevcut bilgisayarda.

Eskiden olan setup.exe'yi çalıştırdığımızda çalışan bypass'ların hiç birini çalıştıramadım, illa ki Secure Boot istiyor. Windows 11'in install.wim dosyasını Windows 10'a kopyalama yolunu duydum bir de, bunu yapınca olduğunu da gördüm. Acaba bunu yapınca bilgisayar açılırken vs. Windows 10 logosu gözükür mü? Deneyen var mı?

Çözüm
1) Windows 11 imajını bağlayın.

2) Yukarıda bulunan dosya yoluna "cmd" yazın.

1717269745318.webp

3) Aşağıda ki komutu yazın (Tırnak dahil değildir.);

"setup /product server"

1717269774289.webp

Bu, Windows 11 yükleme aracının "Windows Server" olarak görünmesine neden olsa da sistem gereksinimlerini atlar ve Windows 11'i yükler.

Buna rağmen beklenmedik bir durum olursa "Ayarlar/Windows Uptade/Gelişmiş Seçenekler/Kurtarma/Geri Dön" yolunu seçin. Bu Windows 10'a dönmenizi sağlar.
Arkadaşlar merhaba, Windows 10 sistemi Windows 11 24H2'ye yükseltme yaparak geçmek istiyorum fakat ne Secure Boot ne de TPM mevcut bilgisayarda.

Eskiden olan setup.exe'yi çalıştırdığımızda çalışan bypass'ların hiç birini çalıştıramadım, illa ki Secure Boot istiyor. Windows 11'in install.wim dosyasını Windows 10'a kopyalama yolunu duydum bir de, bunu yapınca olduğunu da gördüm. Acaba bunu yapınca bilgisayar açılırken vs. Windows 10 logosu gözükür mü? Deneyen var mı?
Windows 11 LTSC onları gerektirmicek. Sene sonuna doğru çıkacak ozaman indirirsiniz.

Minimum System Requirements - Windows IoT Enterprise Sistem gereksinimleride burda. TPM 2.0 ve Secure Boot zorunluluğu yok.

Windows 11 LTSC onları gerektirmicek. Sene sonuna doğru çıkacak ozaman indirirsiniz.

Minimum System Requirements - Windows IoT Enterprise Sistem gereksinimleride burda. TPM 2.0 ve Secure Boot zorunluluğu yok.
LTSC zaten halihazırda da gerektirmiyor, IoT LTSC sürümü var fakat yükseltme yapmak istiyorum. Zaten temiz kurulumda Rufus ile TPM bypass edip kurabiliyorum.

Ventoy ya da Rufus ile yazdırıp kurabilirsin.
Eki Görüntüle 52479
Oluyor hocam öyle dediğim gibi ama benim bahsettiğim yol direkt setup.exe çalıştırıp sistemi yükseltmek.

LTSC zaten halihazırda da gerektirmiyor, IoT LTSC sürümü var fakat yükseltme yapmak istiyorum. Zaten temiz kurulumda Rufus ile TPM bypass edip kurabiliyorum.

Oluyor hocam öyle dediğim gibi ama benim bahsettiğim yol direkt setup.exe çalıştırıp sistemi yükseltmek.
Windows 11 sürüm 24H2'den itibaren IoT Enterprise SKU, TPM 2.0 ve Secure Boot gereksinimlerini zorunlu tutmaz.

Bu, 3.taraf yazılımlar ile uğraşmaya gerek kalmadan yükseltme yapmanın en kolay yoludur.

Windows 11 sürüm 24H2'den itibaren IoT Enterprise SKU, TPM 2.0 ve Secure Boot gereksinimlerini zorunlu tutmaz.

Bu, 3.taraf yazılımlar ile uğraşmaya gerek kalmadan yükseltme yapmanın en kolay yoludur.
1717268629933.webp

Hocam LTSC sürüm ISO'su ile yükseltmeyi denediğimde kişisel dosyaları sakla seçeneği değil de ikinci olan seçilebiliyor, bu olay sadece Windows UWP applerini siliyorsa öyle geçeyim.

Bahsettiğim şey şu, Microsoft Store'u falan siliyorsa sorun yok. Mesela C'de düz olarak yüklü olan Studio One adında müzik yazılımım var içinde pluginlerle vs. dolu, o appleri de siliyor mu?

Ve LTSC sürümün IDE disklerle çalışmadığını duydum, diski AHCI'ye almadan kurabilir miyim?