loomknal

Uzman
Arkadaşlar, resmen şoka uğradım diyebilirim. Oyunda internet kaynaklı sıkıntı yaşamaya başladım dünden beri. Ben de internet sağlayıcımı değiştirmek istedim. Millenicom kullanıyordum. Netspeed'e geçeyim dedim. Altyapı testi yaptım en fazla 27Mbps verileceğini gördüm. Şaşırdım. Bir de Millenicom'a tekrar bakayım dedim. Orası da 26Mbps gösteriyor. Önceden bütün tahattütsüz altyapının desteklediği Max hızlar neyse onu veren internetimiz birden düşüş yaşamış. Yıllardır VDSL altyapımızın desteklediği maksimum hız olan 35Mbps dowload 7Mbps upload olan hızımız; adres altyapısı olarak düşürülmüş. Bu konu hakkında bir fikri olan var mı?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-01-05 234303.webp
    Ekran görüntüsü 2025-01-05 234303.webp
    44,3 KB · Görüntüleme: 106
  • Ekran görüntüsü 2025-01-05 235012.webp
    Ekran görüntüsü 2025-01-05 235012.webp
    16,5 KB · Görüntüleme: 94
  • Ekran görüntüsü 2025-01-05 235637.webp
    Ekran görüntüsü 2025-01-05 235637.webp
    19,8 KB · Görüntüleme: 91
Orada verdikleri hızı pek de takmamak gerekiyor. Bir taraflarından sallıyorlar desem yeridir. Bana da 70D/15U hızında kullanabileceğim söyleniyor ama 1Gbps kullanabiliyorum.

Millenicom kullanıcısyım. Paketimde Max 64Mbps download hızı gösteriyor. Modem arayüzünde 90Mbps kadar çıktığı oluyor. Çok inandırıcı rakamlar vermiyorlar. Paketleri sunarken değişiklik gösterebilir deniliyor(~3, 5Mbps) ama bu kadar majör değişiklik biraz düşündürücü.

Arkadaşlar, resmen şoka uğradım diyebilirim. Oyunda internet kaynaklı sıkıntı yaşamaya başladım dünden beri. Ben de internet sağlayıcımı değiştirmek istedim. Millenicom kullanıyordum. Netspeed'e geçeyim dedim. Altyapı testi yaptım en fazla 27Mbps verileceğini gördüm. Şaşırdım. Bir de Millenicom'a tekrar bakayım dedim. Orası da 26Mbps gösteriyor. Önceden bütün tahattütsüz altyapının desteklediği Max hızlar neyse onu veren internetimiz birden düşüş yaşamış. Yıllardır VDSL altyapımızın desteklediği maksimum hız olan 35Mbps dowload 7Mbps upload olan hızımız; adres altyapısı olarak düşürülmüş. Bu konu hakkında bir fikri olan var mı?
1- Bu altyapı sorguları tahminidir ve fiziksel kapasitenize göre fazla veya az alabilirsiniz.
2- Fiziksel bağlantınızdan kaç Mbps alabileceğinizi görebilirsiniz. Sorguda size 26 dense bile bağlantınız sağlam olduktan sonra 75 Mbps bile alma şansınız var.

Adresime 32 Mbps dendiği halde kendim 75 Mbps'e çok yakın hız kullanıyorum. Hem saha ekibi hem de sağlayıcım şaşırıyor bu işe ama dolap yoğunluğu ve hat kalitem iyi olduğu için yüksek hızları kurtarıyorum. O yüzden sorgu sonucu kesin değil kabaca bir fikir verir. Gerçek değerler daima modem arayüzünde yer alır.

1- bu altyapı sorguları tahminidir ve fiziksel kapasitenize göre fazla veya az alabilirsiniz.
2- fiziksel bağlantınızdan kaç Mbps alabileceğinizi görebilirsiniz. Sorguda size 26 dense bile bağlantınız sağlam olduktan sonra 75 Mbps bile alma şansınız var.

Adresime 32 Mbps dendiği halde kendim 75 Mbps'e çok yakın hız kullanıyorum. Hem saha ekibi hem de sağlayıcım şaşırıyor bu işe ama dolap yoğunluğu ve hat kalitem iyi olduğu için yüksek hızları kurtarıyorum. O yüzden sorgu sonucu kesin değil kabaca bir fikir verir. Gerçek değerler daima modem arayüzünde yer alır.

35 Mbps'lik paket mi kullanıyorsunuz? Bu sorunlara yönelik internet servis sağlayıcımı değiştirip 100 Mbps'lik bir paket satın aldım 1-2 gün içinde değişiklik yapılmış olur sonucu ben de merak ediyorum.

35 Mbps'lik paket mi kullanıyorsunuz? Bu sorunlara yönelik internet servis sağlayıcımı değiştirip 100 Mbps'lik bir paket satın aldım 1-2 gün içinde değişiklik yapılmış olur sonucu ben de merak ediyorum.
Hayır. 100/20 hız kullanıyorum ve en tepe 75/15 alabiliyorum ki bu bile yeterli. TürkNet'de tek fiyat olduğu için 100/20 tanımlatıp geçtim. Gayet memnunum kopma yaşamıyorum fazla.