Desteklenmeyen oyunlarda DLSS Frame Generation nasıl açılır?

Ethem Efe 83

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Esenlikler,

Düz DLSS hiçbir şekilde etki etmiyor oyunlarda, darboğaz sebebiyle mi oluyor bu, başka bir sebep mi bir fikrim yok açıkçası; ancak frame generation ekstra güzelinden 70-90 FPS veriyor çoğu oyunda.

Olmayan oyunlarda açmak için herhangi bir yol var mı stabil şekilde? Lossless Scaling tarzı bir uygulama mı almam gerekir? Arch Linux kullanıyorum.

Teşekkürler.

İşlemci (CPU): AMD Ryzen 5 5500 (6C/12T, 3.6 GHz)
Ekran Kartı (GPU): Gainward RTX 4060 Ti Ghost (8 GB GDDR6X)
Anakart: ASUS Prime B450M-K II (AM4, mATX)
Bellek (RAM): G.SKILL Ripjaws V 16 GB (2×8) 3600 MHz
Depolama (SSD): XPG Spectrix S40G 1 TB NVMe M.2
İşlemci Soğutucu: Cooler Master MasterLiquid ML120L RGB
Kasa: GameBooster GB-F3105B (Mesh, RGB)
Güç Kaynağı (PSU): DeepCool PF650 (650W, 80+)

Lossless Scaling ile yapabilirsiniz fakat stabil olur mu Allah bilir.

Optimize grafik ayarlari + uygun cozunurluk ile 50+ FPS aliyorsaniz LSFG'nin verecegi yapay 120 FPS'ten daha iyi olacaktir bence.

DLSS'in etki etmemesinin sebebi de oyunun kendisindeki bir sorun olabilir, eski driver sebebiyle olabilir, DLSS dosyalari bozulmus olabilir. Isterseniz DDU ile mevcut driver'i kaldirip guncel bir driver kurun.

Ayrica DLSS Swapper ile ilgili oyunda hangi surum DLSS bulundugunu kontrol edin.

"Oyunun kendisindeki sorun" kismini acacak olursam, RDR2'de deneyimledigim kadariyla RTX 3060 kartimda DLSS modlari arasinda hicbir FPS farki nedense olmuyor. Ultra Performans ile Kalite arasinda hicbir FPS farki yok. Ama DLSS'in tamamen kapali olmasina kiyasla yine de %10 civari performans artisi sagliyor.

Windows 10, Windows 11, 11 LTSC ve Linux kullandığım tüm dönemlerde Frame Generation dışında DLSS, FSR, Xess gibi upscale yöntemlerinin hiçbirinin faydasını göremedim.

İnternete bakıyorum. Adamlar benim sistemimde ekstra 50-60 FPS alıyor, kalite ayarında bile ekstra şekilde; bende 2-3 FPS bile oynamıyor. Performans moduna alınca gelen kalite düşüşü açıkçası gözüküyor mesela, ama velakin zerre yükseliş yok FPS açısından.

Ne yaptım, ne ettim çözemedim sorunu, DDU ile kaldırdım. Birkaç kez format attım. Her türlü oyunu denedim ama maalesef işte.

Oyunlarda GPU-CPU kullanimini da eszamanli olarak izledin mi? Agir oyunlarda yuk altindayken ikisi ne alemde oluyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…