ForumUyesi7389

Üyecik
Öncelikle iyi sosyaler, sayın üyeler. Konuyu çok uzatmak istemiyorum çünkü durum biraz vahim ve acil bir durum. USB'im deterjanlı suya düştü, ne yapmalıyım?
İçinde benim için çok önemli verilerim var. Onları nasıl kurtarabilirim? Birileri rica edersem yardımcı olabilir mi? (Ve bu konuda bilginiz varsa müdahale ediniz. Ricada olunur.)

Çalışmıyorsa bile hala kurtarılabilir durumda olabilir ama bu kurtarma işlemi çok ince işçilik istiyor ve Türkiye'de yapan bir yer var mı bilmiyorum.

Çok bir şey bekleme saf suyla yıka (Klima suyu olabilir.) bolca yıka ardından kuruduğundan emin ol öyle tak. Bence bozulmuştur, çok önemli veri varsa hiç vakit kaybetmeden veri merkezine götür.

Sakın şu an bilgisayarı açma. Çok iyi kurutman lazım. Mümkünse içini açıp normal bir su ile durula, oyalanmadan havlu ile kurula.
Açmadım ve bilgisayara takmadım,lakin musluğu açıp duruladım ve biraz da salladın/vurdum (içindeki suyun dışarı çıkması için),ardında da havlu ile kuruladım ve tekrar durulayıp kurulaadım ve salladım.Sonra ise belleği dik konuma getirdim ve altına da peçete koydum.Ne kadar işe yarar hiçbir fikrim yok ama biraz beklettikten sonra pirincin içine koymayı düşünüyorum.Tavsiye için çok teşekkürler.

"Çalışmıyorsa bile hala kurtarılabilir durumda olabilir ama bu kurtarma işlemi çok ince işçilik istiyor ve Türkiye'de yapan bir yer var mı bilmiyorum."

Hocam benimde çok bir bilgim yok,fakat çok ucuz olmadığı duyumunu aldım.Yine de teşekkürler.

"Artık kurtarılacağını düşünmüyorum. İçine fazla su gitmişse çöp olmuştur çoktan."
Kurtarmanın hiç yolu yok mu yani ?

İyice havluyla kurulayıp en az 1.5-2 gün kurumasını bekleyin çalışıyorsa çalışıyordur çalışmıyorsa geçmiş olsun yapacak bir şey yok
Hocam bende beklemeyi düşünüyordum zaten. 5 ila 7 gün arası bir zaman.

Açmadım ve bilgisayara takmadım,lakin musluğu açıp duruladım ve biraz da salladın/vurdum (içindeki suyun dışarı çıkması için),ardında da havlu ile kuruladım ve tekrar durulayıp kurulaadım ve salladım.Sonra ise belleği dik konuma getirdim ve altına da peçete koydum.Ne kadar işe yarar hiçbir fikrim yok ama biraz beklettikten sonra pirincin içine koymayı düşünüyorum.Tavsiye için çok teşekkürler.

"Çalışmıyorsa bile hala kurtarılabilir durumda olabilir ama bu kurtarma işlemi çok ince işçilik istiyor ve Türkiye'de yapan bir yer var mı bilmiyorum."

Hocam benimde çok bir bilgim yok,fakat çok ucuz olmadığı duyumunu aldım.Yine de teşekkürler.

"Artık kurtarılacağını düşünmüyorum. İçine fazla su gitmişse çöp olmuştur çoktan."
Kurtarmanın hiç yolu yok mu yani ?
Yani eğer bozulursa profesyonel biri lazım. Kolay iş değil.

USB bellekten bahsediyorsunuz sanırım. Herhalde takılı değilken ıslanmıştır. Bir yere takmadıysanız veriler sapasağlam duruyordur.

Kasasını söküp peçete ile kurulayın. Kasası geri takılmayacak hale gelecektir muhtemelen. Ufak bir kap ile takılırsınız.

Şu zımbırtınınki kendi kendine açılmıştı. Yıllarca öyle kullandım. Sonra ya kayboldu ya da birinde kaldı.

1785182170171.webp

USB bellekten bahsediyorsunuz sanırım. Herhalde takılı değilken ıslanmıştır. Bir yere takmadıysanız veriler sapasağlam duruyordur.

Kasasını söküp peçete ile kurulayın. Kasası geri takılmayacak hale gelecektir muhtemelen. Ufak bir kap ile takılırsınız.

Şu zımbırtınınki kendi kendine açılmıştı. Yıllarca öyle kullandım. Sonra ya kayboldu ya da birinde kaldı.

Hocam anladığım kadarıyla belirli bir beklemeden sonra düzelir demek istiyorsunuz.
Fakat şunu da belirtmek isterim; SanDisk plastik bellek ve USB 3.0 ya da 3.2 olması lazım.64GB'lık.Ama İçini açabilir miyim bilmiyorum.

Arkadaşlar, yorumlarınız ve araştırmalarım sonucunda şuna vardım; anlaşılan "ya tutarsa" hesabı, şansım yaver giderse olacak gibi duruyor. Riski azaltmanın başka yolları var mı peki?

Arkadaşlar bu arada şimdi aklıma geldi,şunu da eklemiş olayım;USB Bilgisayara takılı değilken düştü.Kaza sonucu detarjanlı kovanın içine düşmüştü.

Son düzenleme: