İyice kurutman lazım, kuruttuktan sonra adını unuttuğum biraz fazla masraflı bir işlemle verilerin kurtarılıp kurtarılmadığına bakılabilir.

Riski azaltmanın yolu içini açıp paslanmasını ve gerçekten kurumasını sağlayarak kısa devre yapmasını önlemek. Plastik iyi bir iletken değil. Isı aktarma performansı berbat. Onun buharlaşması günler sürebilir. Buharlaşsa dahi dışarı çıkacak pek bir yeri yoktur, içerinin nemini artırıp tekrar yoğuşup çok daha uzun sürece tam anlamıyla kuruması olası.

Öncelikle iyi sosyaler, sayın üyeler. Konuyu çok uzatmak istemiyorum çünkü durum biraz vahim ve acil bir durum. USB'im deterjanlı suya düştü, ne yapmalıyım?
İçinde benim için çok önemli verilerim var. Onları nasıl kurtarabilirim? Birileri rica edersem yardımcı olabilir mi? (Ve bu konuda bilginiz varsa müdahale ediniz. Ricada olunur.)
Şahsen benim başıma gelse direkt olarak kurtarma işlemi yapan bir yere yollardım, illa kendiniz denemek isterseniz yapabilecekleriniz;
Ürünün kasasını açıp iyice kurutmak, ardından selülozik tiner veya izopropil alkol ile yıkayıp iyice temizlemek, tiner kullanacaksanız plastik aksamlardan uzak tutmaya özen gösterin çünkü boyayı söker(pcb için sorun teşkil etmez). Tekrar bir süre kurumasını bekledikten sonra bilgisayara bağlamayı deneyebilirsiniz, bu işlemlerden önce bağlamak çok riskli.