keireL

Yetkin
Yer
Vice City
İyi günler forumdaşlarım. Büyük ihtimal başlığı görüp bana sövmeye geldiniz. :D Lütfen affedin.

Hocalarım, ben bu oyunu bir türlü ciddiye alamıyorum. Çok övülüyor, öneriliyor ve beğeniliyor. Hatta Barış Özcan bile bu oyun hakkında bir video yapmıştı. Lakin ben bu oyunu oynayamıyorum. Sebebi ise "Robotların duygusu mu olur?" kafasından çıkamıyorum. Oyundaki androidler öfkeleniyor, üzülüyor, çaresizlik gibi duygular gösteriyor ancak bu bana hiç gerçekçi gelmiyor. Bir türlü bu düşünceyi aşamıyorum.

Oyunu oynayıp bitirenler bu duygu olayını bana açıklayabilirler mi? Bu kafadan çıkıp oyunu oynamak istiyorum artık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Android'lerin zekasını tasarlayan adam yaptı hepsini. Onlar da tıpkı insan gibi duygusal bağ kurabiliyor ve geliştirebiliyor. Belli bir olaydan etkinlendikleri zaman, üzerindeki kontrol mekanizması bozuluyor ve duyguları oluyor. İnsanlar arıza diyor bu duruma ama bilmiyorlar olayı işte.

Bitirdinmi bilmiyorum ama zaten daha ilk saatlerde nasıl aykırı olduklarını gösteriyorlar. Aykırılık aslında bu robotların görev odaklı çalışmalarını sonlandırıp mantıksal davranmaya ve düşünmeye olanak sağlayacak sekilde beyine (çipe) örülmüş duvarları kırmayı sağlıyor.

Bu sebeple aykırılar artık emirler arasında ikilemde kalmayıp kendi hür iradelerini kazanıyor. Kendi aralarında bağ kurabilmeye başlıyorlar.

10 saat oynadım oyunu.

Bitirdinmi bilmiyorum ama zaten daha ilk saatlerde nasıl aykırı olduklarını gösteriyorlar. Aykırılık aslında bu robotların görev odaklı çalışmalarını sonlandırıp mantıksal davranmaya ve düşünmeye olanak sağlayacak sekilde beyine (çipe) örülmüş duvarları kırmayı sağlıyor.

Bu sebeple aykırılar artık emirler arasında ikilemde kalmayıp kendi hür iradelerini kazanıyor. Kendi aralarında bağ kurabilmeye başlıyorlar.

Evet hocam gördüm. Benim kafama takılan tek konu androidlerin nasıl insanlar gibi duygularının olmasıydı. @19750 hocam anlattı sağolsun.

Oyun felsefik ve psikolojik bir oyun. Android insana çok yakın tasarlandığı için insana has şeyleri de var. Oyun hikayesi ilerledikçe durum irdeleniyor, kafadaki soru işaretleri cevaplandırılıyor. Şimdi diyalog söylesem, anlatsam spoiler vermiş olurum.