1-açık dünya değil hatta lineer bile denilemez.
2-interaktif film oyunu olduğu için en çok hikayeye önem vermişler çok güzel olmasa da iyi bir işlenişi var.
3-oyunda quick time eventler çok fazla hem gamepad hem de klavye mouse ile oynadım ve gamepad çok daha iyi.
4-oyun zaten zorlarsan 10 saat gibi kısa bir sürede bitebiliyor şu an Steam'de pahalı olsa da Epic Games'de 142 lira Epic'ten almanı öneririm.

Kaç kez hocam? Oyunun her senaryosunu denemek çok uzun sürüyordu diye hatırlıyorum. Böyle bir oyunu da o şekilde bitirmek lazım zaten.
2 defa bitirdim farklı yollardan gidip. Tek sefer bitirmekten bahsediyordum. Her şekilde eğlenceli bir deneyim. Farklı tercihler yaptığında hikaye başka yerlere gidiyor bu da çekiyor insanı.

Öncelikle bu bir soru bile olmamalı, kessssssssssssinlikle oynamanız gereken bir oyundur. Bugüne kadar çok oynadım ama bu oyunun üstüne oyun tanımadım.
1-açık dünya değil.
2-3 karakter olması seni korkutmasın çok güzel bir şekilde işlemişler sadece kadın karakterin sonu biraz tatmin etmeyebilir o kadar (iyi sonda)
3-iki şekilde de oynayabilirsin. Bilgisayarda klavye mouse için gelişmiş ayarlar var onları açarsan sallama, sağa sola döndürme gibi Qte'ler geliyor oyun içinde. Fakat DualShock 4 veya 5 varsa daha iyi olur.
4-bu oyun bir kere oynayıp bırakacağın bir oyun değil. Oyunda tonlarca son var. Dolayısıyla sürekli baştan oynayabilirsin. Ben en az bir 50 60 saat YT'den videolarını izlemişimdir ve Steam'de de 80 90 saatim var. Bilgisayarım iyi olmadığı için çok oynayamıyorum eğer iyi olsaydı 150 200 saati bile zorlardım.
Bu oyunu kaçırmayın derim, en sevdiğim ve gördüğüm her yerde övdüğüm tek oyundur. Eksikleri var mı tabii ki vardır lakin oyunun derinliği muazzam, oynarken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz bile. Ben ilk oynayışımda yarısını bitirmiştim oyunun hatta crash yemeseydim bitirmeye bile gidecektim resmen. Oyunla alakalı başka sorunuz varsa sorabilirsiniz.

@EmperorAntares , Bu kadar övdüğüne göre bayağı keyifli bir oyun. O kadar fazla keşfedilecek son olması ve interaktif bir yapısı olması ilgimi çekti. Bilgiler için çok teşekkür ederim.

3-iki şekilde de oynayabilirsin. Bilgisayarda klavye mouse için gelişmiş ayarlar var onları açarsan sallama, sağa sola döndürme gibi Qte'ler geliyor oyun içinde. Fakat DualShock 4 veya 5 varsa daha iyi olur.

Gamepad olarak Xbox 9. Nesil ve 8BitDo Ultimate 2C var. Sen ne ile oynamamı önerirsin peki? Gamepad ile mi yoksa klavye-mouse ile mi? Gamepad ile oyun oynamayı çok seviyorum ama bu oyun özelinde eğer klavye ve mouse ile oynarken daha fazla oyun mekaniği elde edeceksem klavye-mouse ile oynayabilirim.

Gamepad olarak Xbox 9. nesil ve 8BitDo Ultimate 2C var. Sen ne ile oynamamı önerirsin peki? Gamepad ile mi yoksa klavye-mouse ile mi? Gamepad ile oyun oynamayı çok seviyorum ama bu oyun özelinde eğer klavye ve mouse ile oynarken daha fazla oyun mekaniği elde edeceksem klavye-mouse ile oynayabilirim.

Xbox 9.nesille oynaman daha iyi ve kesinlikle klavye mouse yerine gamepad ile oynamanı öneririm.

@EmperorAntares, bu kadar övdüğüne göre bayağı keyifli bir oyun. O kadar fazla keşfedilecek son olması ve interaktif bir yapısı olması ilgimi çekti. Bilgiler için çok teşekkür ederim.

Gamepad olarak Xbox 9. nesil ve 8BitDo Ultimate 2C var. Sen ne ile oynamamı önerirsin peki? Gamepad ile mi yoksa klavye-mouse ile mi? Gamepad ile oyun oynamayı çok seviyorum ama bu oyun özelinde eğer klavye ve mouse ile oynarken daha fazla oyun mekaniği elde edeceksem klavye-mouse ile oynayabilirim.

Ne demek, rica ederim. Yapımcı şirket zaten interaktif oyunlarıyla meşhur bir şirkettir. Heavy Rain'e de bakmanızı tavsiye ederim.
Kontrol için ise şunu söyleyeyim oyun özünde PS exclusive oyun yani sadece PS için çıkmıştı dolayısıyla kontroller kolda daha güzeldir. Xbox 9.nesil ile oynamanız daha güzel olacaktır.

Herkese selam,

Ağlayarak bitirdiğim harika oyun Ghost of Tsushima'dan sonra bir boşluğa düştüm. Cyberpunk 2077'ye mi başlasam diye düşünürken aklıma bir an Detroit: Become Human geldi ve konusuna baktığımda ilgimi çok çekti. O yüzden birkaç soru sormak istedim sizlere.
  1. O kadar da önemli değil ama bu oyun bir açık dünya oyunu mu?
  2. Hikâyenin konusu hoşuma gitti ama hikâyeyi güzel yansıtmışlar mı, etkileyiciliği nasıl?
  3. Gamepad ile rahat bir şekilde oynanabilir mi? Yoksa klavye ve mouse ile oynamak daha mı iyi olur?
  4. Sonuç olarak bu oyunla vakit geçirmeye değer mi?
Lütfen spolier vermemeye dikkat edin.

1.Hayır değil. Bölüm bölüm ilerleyen lineer bir oyun.
2.Hikayeyi baya güzel yansıtmışlar. Sende seçimlerinle hikayeye güzel etki ediyorsun.
3.Gamepad ile rahat oynarsın.
4.Değer.