Sürprizbozan Detroit: Become Human vs Beyond Two Souls

Hangisi

• Oy verenlerin toplamı
    26
Normalde hiç hikayeli oyun oynayan birisi değilim ama Detroit'i arkadaşlarımın tavsiyesiyle yazın bitirmiştim. Çok memnun kaldım ve etkilendim oyunu oynarken. Sonrasında aynı yapımcının diğer oyunlarına bakayım dedim ve Beyond: Two Souls ile Heavy Rain oyunlarını gördüm. Türkçe olduğu için Beyond: Two Souls almaya karar verdim. Şahsen ben iki oyunda da çok etkilendim ama Beyond: Two Souls beni çok şaşırttı en sonda ve benim daha çok hoşuma gitti. Oyun hikayesel olarak Detroit'ten çok daha iyi bence ama Beyond eski bir oyun olduğu için oynarken çok yordu beni. Siz ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:
Aslında 2 oyun da kendi içlerinde güzel. Beyond: Two Souls biraz daha kısıtlı, sonuç neredeyse aynı yere çıkıyor. Detroitte her hareket hikayenin gidişatını etkilediği ve ufacık detaylarla bile yeni sonlar açabildiğiniz için aşırı karmaşık ve zevkli bir oyun. 90'dan farklı sonu var.

Haklısınız hocam. 2 son var gibi bir şey aslında Beyond'da.

Karşılaştırılamazlar bile. Detroit tabii ki.

Hikaye, oynanış ve en önemlisi seçebileceğimiz onlarca seçenek. Beyond Two Souls'un kontrolleri düzgün çalışmıyor daha.

İfadeler: 085
Karşılaştırılamazlar bile. Detroit tabii ki.

Hikaye, oynanış ve en önemlisi seçebileceğimiz onlarca seçenek. Beyond Two Souls'un kontrolleri düzgün çalışmıyor daha.

Hikaye hariç size katılıyorum hocam. Kontroller gerçekten çok saçma ve yoruyor insanı. Ama ana mesajda dediğim gibi hikayesi bence çok daha iyi anlatılmış.

Hikaye hariç size katılıyorum hocam. Kontroller gerçekten çok saçma ve yoruyor insanı. Ama ana mesajda dediğim gibi hikayesi bence çok daha iyi anlatılmış.

Tam tersi bence. Hikayesi kötü anlatılıyor. Hatta o kadar kötü anlatılıyor ki oyunun kronolojik oynama modu var.(sonradan eklenmişte olabilir o kısmı tam hatırlamıyorum) Çünkü hikaye aşırı kopuk hissettiriyor. Bir günümüz bir 10 yıl öncesi bir 5 yıl öncesi derken hepsi birbirine giriyor. David Cage bu oyunla alay konusu olmuştu zamanında. Basından da çok kötü puanlar aldı. Tabii basın daha çok bunun bir oyundan çok film olmasını eleştiriyordu. Gerçekten de oyun değil gibi. Oynanış öğesi aşırı az. Etkileşime geçilecek şeylerde çok az. Hikayenin dağınık anlatılması için ortada bir sebepte yok hani niye bu kadar dağınık bir anlatım seçilmiş onu anlamadım ben. Konsept olarak da bana saçma gelmişti. Aiden vs. Sinematiklik olarak evet Beyond Two Souls daha iyi ama etkileyicilik olarak Detroit'in kat ve kat daha etkileyici olduğunu düşünüyorum ben. Hele de o girişte ki "This is not just a story, this is our future" repliği tüylerimi diken diken etmişti benim.

İfadeler: 085
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…