Sürprizbozan Detroit: Become Human'dan hiçbir şey anlamadım

Loutermilch

Başarılı
Herkes başyapıt olduğundan, ağladığından, 1 hafta etkisinden çıkamadığından falan bahsettiği için büyük beklentiyle girdim oyuna. Toplam 12 buçuk saatte oyunu bitirdim ve bitirdiğimi jenerik ekranı gelene kadar anlayamadım bile. Jenerik ekranı geldi ve "Ee? Bitti mi bu şimdi?" diye kaldım. Anlamadım çok mu kötü bir son yaptım ya?
Oyun boyu full barışçıl bir şekilde gittim, bir kere bile polislere baş kaldırmadım ve kamuoyu hep benden yanaydı. Hank'in Connor'u öldürmesine izin verdim. En son protesto sahnesinde verilen teklifi reddettim ve halkımla beraber kurşuna dizildim. Alice ve Kara yakalanmadı bu arada, kamptan tırla kaçtılar. En sonunda android'lerin de bir ırk olduğu kabul edildi. Duygusallık falan sıfırdı, hayatımda gördüğüm en basit sondu. Yok mu böyle herkesin kanlı bıçaklı olduğu, gözyaşlarının-patırtıların koptuğu bir son?

Ya orası öyle de, ben her türlü işler sarpa saracak, bir şeyler yaşanacak diye düşündüm. Harbiden bu kadar yön verebileceğimi düşünmemiştim. Ne kadar zorlasan bile insanların yok etme kararı aldığı, arada duygusal sahnelerin yaşandığı bir şey olur diye bekliyordum ama olmuyormuş. Hangi sonlar en üzücü olanlar?

Bence onları kendin deneyip gör zaten 10 saat sürüyor oyun, 80 farklı son var ama çok ısrar edersen anlatıyım ama böyle baş yapıt bir oyunu bence tekrar bir dene ben öyle yaptım önce senin gibi bitirdim 1 yıl sonra herkesi öldürdüm hükümeti devirdim ortalığın içinden geçtim.

Anladım hocam teşekkür ederim, tekrar başlayıp birkaç son daha deneyeceğim.

Bu arada konu başlığı zaten sürpriz bozan ibaresi var tekrar bizim spoiler koymamız saçma geldi .

İlk olarak, oyunu bayağı boş oynamışsın. Hank'in Connor ile olan ilişkisine önem vermemişsin. Markus ve North'un sahnelerinde de yüksek ihtimalle başka seçenek seçmişsin. Bu yüzden sana oyun bomboş gelmiş. Oyun zaten 12 saatte hiçbir yeri incelemeyip sadece düz gitmekle bitirildiğinde anlamsız kalıyor zaten. Herhangi bir nesne ile etkileşime girmek bile bir sürü diyalog açabiliyor.

Bu arada konu başlığı zaten sürpriz bozan ibaresi var tekrar bizim spoiler koymamız saçma geldi .
Ya ne olur ne olmaz bulunsun da, belki birisi dalgınlıktan tıklar falan. %5 ihtimal olsa bile önlem almak iyidir.

Hahaha North kısmı doğru, postayı koydum direkt. Hank ile Connor mevzusunda elimden geldiğince sanki hakikaten robotmuşum gibi emir kulu olarak takıldım, hatta klüp sahnesinden sonra "duygularım yok" falan dediğim için kafama sıkmıştı Hank. Biraz gerçek rollere girmeyi bırakmam lazım sanırım.

Kesinlikle başyapit. Ben daha bir kere bitirdim. Conor karakterini cok seviyom. Simdi istilaci Android ordusu yapacam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…