Johnson

Başarılı
Makaleler
1
Yıl olmuş 2025, Epic Games’e girdim ve Detroit: Become Human’ın fiyatını 42 TL olarak görünce gözlerim yaşardı. Adamlar çıktığı yıldan beri zam yapmamışlar. Steam’de ise fiyat 9,5 USD, yani yaklaşık 400 TL. Normal fiyatı ise Epic’te 140 TL, Steam’de 1.350 TL.

Neden gözlerim yaşardı biliyor musunuz? Bu oyun 2019 yılında çıktığında fiyatı gram altın karşılığı 280 TL, Epic’te 140 TL idi. Bu o zaman için çok büyük bir para; günümüzdeki karşılığı yaklaşık 2.600 TL ve gram altın 5.200 TL. Aslında gözlerimi yaşartan şey bu oldu ve sizinle paylaşmak istedim. Steam, haklı olarak Türkiye pazarından çekilmiş. Bu kadar oynak enflasyonla geliştiriciler de mağdur oluyor. Bizi bu hale düşürenler utansın.

Son düzenleme:
Böylesine bir başyapıt 42 lira ve hâlâ daha almayanlar var. Bilgisayarım kaldırmasa, hatta hiç bilgisayarım olmasa bile yine de alırdım. Bu paraya adam akıllı bir öğün yemek bile yenmiyor vallahi.

Pre order günü 20 liraya almıştım sonra paraya sıkışığım diye iade etmeye kalkmak gibi bir salaklık yapmıştım neyse ki almamışlardı.

Aldığınız dönemki 20 lirayla şu anki 20 lira arasındaki farkı göz önüne getirince sanırım demek istediğinizi apaçık anladım hocam :D