Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ata Tuğkan 70

Üstün
Detroit'i indirdim girdim, oyun içi shader yüklerken CPU kullanımı %100 ve sıcaklık 95 derece oluyor. Kasa uçak kaldırır gibi ses çıkarmaya başlayınca kapattım. Bunu sınırlandırmanın yolu yok mu? FPS limit demeyin, oyun zaten bu işlem gerçekleşirken 1 FPS çalışıyor.
Sistem: i5 10400F - 3060.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
95 derece büyük bir sıkıntı teşkil etmiyor. Bu sıcaklığı minimuma indirmek için turboyu kapatıp tekrar deneyin. Sisteminize bir şey olmaz bu süreçte.
Keşke kontrol etseydin şu zamana kadar. Artık o jelatinler yoktur bile bence.
Dediğim gibi 86 dereceyi geçmemesi yeterli shader yüklerken. Bende de sıcaklıklar tavan yapmıştı ama turboyu kapatarak düşürmüştüm biraz.
Bu sıcaklık işlemci için mi ekran kartı için mi, işlemci 95i görüyor. Birazdan tekrar deneyeceğim.

Ekran kartı için. İşlemci için 95 derece kabul edilebilir. Çok yüksek kullanım oranı oluyor, oyunun çoğu şeyi orada kuruluyor çünkü.
Ekran kartı için 85 derecede sıkıntı yaşamam ozaman. Her feign oynadığımda 80 derece oluyor zaten :D Az sonra denediğimde sonuçla ilgili dönüş yaparım tekrar. Teşekkürler yardım için.

Detroit'in PC portu bozuk oyun olduğu için bu tür durumlar normal. Bir kere shader compile yaptıktan sonra bir daha böyle bir sorun yaşamıyorsunuz.

Açık bırakın ve yapsın, bir sorun olmaz.

Ha bu arada ufak bir tüyo, ekran kartı sürücünüzü güncellerseniz Detroit baştan shader compile yapar. Oyunu bitirmeden güncellemeyin ki boşuna harcanmasın.

95 derece büyük bir sıkıntı teşkil etmiyor. Bu sıcaklığı minimuma indirmek için turboyu kapatıp tekrar deneyin. Sisteminize bir şey olmaz bu süreçte.
Yüklemeyi yaptım, 20 dakika sürdü. 20 dakika boyunca havaya uçacağımı düşünmem dışında bir sorun olmadı. Yardım için teşekkürler. Ekran kartı konusunda 1 derece bile oynamadı kullanımıda %0dı. Tamamen işlemciye abanan bir yüklemeymiş.