Macosumo

Becerikli
Yer
KahramanMaraş
Toplam devamsızlığım 30 günü geçtiği için okulu bıraktım. Ama o ortamı özleyeceğim. Şimdi ne yapmalıyım? Elektriği sevdiğim için oto elektriğe gitmeyi planlıyorum, fakat ne yapacağım hakkında pek fikrim yok. Bir de size sormak istedim.

Liseyi mi bıraktın? Açıktan bitir bari.

Milli eğitimin çıraklık okullarına kayıt olup, ilgili bölümde işe girebilirsin.
Bu şekilde lise diplamanı alabilirsin ve aynı zamanda iş öğrenirsin.
Sigortan başlar, asgari ücretin %30'u kadar da aylık alırsın.

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI KAHRAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU / Dulkadiroğlu Mesleki Eğitim Merkezi buradan bilgi alabilirsin.

Bu ülkede hiç umut kalmadı ki okula giden de gidiyor da niye gittiğini bilmiyor.

Bu ülkede hiç umut kalmadı ki okula giden de gidiyor da niye gittiğini bilmiyor.

Milli eğitimin çıraklık okullarına kayıt olup, ilgili bölümde işe girebilirsin.
Bu şekilde lise diplamanı alabilirsin ve aynı zamanda iş öğrenirsin.
Sigortan başlar, asgari ücretin %30'u kadar da aylık alırsın.

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI KAHRAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU / Dulkadiroğlu Mesleki Eğitim Merkezi buradan bilgi alabilirsin.

Bu olabilir aslında, düşünüyordum bunu, MESEM'i yani.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu olabilir aslında düşünüyordum bunu MESEM'i yani.

Yaşın kaç bilmiyorum da yurt dışı hayalin falan varsa bir İngilizce öğrensen kursuna falan gitsen yarı zamanlı, en kötü rehberlik bile yaparsın. İngilizce bilen biri işsiz kalmaz. Yurt dışında bile bulursun.

Veya Almanca öğrenirsen ausbildung yap B2 Almanca'yla.

En azından iş öğrenip okuldan usta belgesi ile mezun olur.

Bu olabilir aslında düşünüyordum bunu MESEM'i yani.

Bu şekilde yapman daha mantıklı açıktan okumaktansa çıraklık okuluna gidip hem usta belgesi ile mezun olursun hem de bu vakitte paranı kazanırsın çünkü çırak olarak girdiğin yerlerde çok düşük ücretler verirler burada en azından devlet desteği var.

En azından iş öğrenip okuldan usta belgesi ile mezun olur.

Bu şekilde yapman daha mantıklı açıktan okumaktansa çıraklık okuluna gidip hem usta belgesi ile mezun olursun hem de bu vakitte paranı kazanırsın çünkü çırak olarak girdiğin yerlerde çok düşük ücretler verirler burada en azından devlet desteği var.

E yani hem okul bitirip hem de usta belgesi alıyorsa güzelmiş. Eskiden yoktu böyle bir şey ya da bize söyleyen olmadı.

Yaşın kaç bilmiyorum da yurt dışı hayalin falan varsa bir İngilizce öğrensen kursuna falan gitsen yarı zamanlı, en kötü rehberlik bile yaparsın. İngilizce bilen biri işsiz kalmaz. Yurt dışında bile bulursun.

Veya Almanca öğrenirsen ausbildung yap B2 Almanca'yla.

İngilizcem iyi zaten yine biraz kursa gitsem bayağı iyi olur. MESEM'e geçerim büyük ihtimalle.

Toplam devamsızlığım 30 günü geçtiği için okulu bıraktım. Ama o ortamı özleyeceğim. Şimdi ne yapmalıyım? Elektriği sevdiğim için oto elektriğe gitmeyi planlıyorum, fakat ne yapacağım hakkında pek fikrim yok. Bir de size sormak istedim.

Sen okulu bırakmaya yer arıyor gibisin bence. Velin ile git silerler devamsızlığını bu yüzden okul mı bırakılır?