JavaScript Developer nedir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 652
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 577

652

Çalışkan
Bu JavaScript developer nedir, sadece JavaScript/TypeScript mi yazıyor?

Developer, gelistirici demektir kod yazan kisilere denir. JavaScript developer dediginiz zaman JavaScript gelistiricisi demis oluyorsunuz yani JavaScript kodu yazan kisi oluyor.

Hocam Türkçe anlamını ben de biliyorum. Yine de teşekkür ederim.

Hocam sadece değil, çoğunlukla. Bir şirkette JavaScript developer pozisyonuna girdiğinizde sizden benzer teknolojilerede hakim olmanız beklenir.

Hocam Türkçe anlamını ben de biliyorum. Yine de teşekkür ederim.

Asıl sormak istediğiniz şeye açıklık getirmek adına sorunuzu ayrıntılandırabilir misiniz?

Sadece JavaScript/TypeScript mi yazıyor?

Şu kısmına cevap vereyim: Birisi birçok programlama dilinde tecrübeli olabilir, gereken işe göre dil seçimini yapar ve o dille geliştirme yapar. Kendimden developer tanımının örneklerini vereyim:
  • C++ developerıyım, işim gereği. Hobi olarak da sıkça kullanıyorum (rekabetçi programlama) fakat işin o tarafına developerlık diyemem çünkü C++, algoritmik problem çözmek için kullandığım bir araçtan ibaret. Bir geliştirme yaptığım olmuyor hobi tarafında, tek bir algoritmik problemi çözen kodlar yazıyorum.
  • JS/TS developerıyım, hobim ve yine işim gereği.
  • Python developerıyım, işim gereği ve bazense hobim gereği.

Aslında birkaç yerde JavaScript developer diye bir iş tanımı gördüm. İstenilen özellikler JavaScript/TypeScript ile ilgili 4 yıl tecrübe, OOP ile tecrübe ve birkaç şey dahaydı. Yani ne CSS ne HTML vardı ne de backend ile alaklı bir şey nedir bu tam olarak?

OOP ile tecrübe.

Şu kısımla ilgili biraz açıklama yapabileceğime güvendiğim için sadece buraya açıklık getirmekle yetineceğim: Genellikle bir geliştiriciden OOP (Object Oriented Programming; Nesne Yönelimli Programlama) prensiplerine yeterince hakim olması beklenir ki bu geliştiricinin projeyi yeterince düzgün geliştirebileceğine işaret eden yetkinliklerden biridir. Kodu bir yazmak var, bir de yazmak var. Özellikle kısa vadeli olmayan projelerde bu prensiplere iyice dikkat etmeliyiz ki yazdığımız kod geliştirme süresince temiz, anlaşılabilir ve genişletilebilir kalsın.

Geliştiricinin hakim olması beklenen birtakım prensipler OOP adı altında belirtilir kısaca.

Yanlışım veya eksiğim varsa belirtiniz, ben de acayip hakim değilim. Sadece temiz kod yazımının ne kadar avantajlı olduğuna şahidim.

İfadeler: 652

Ben de şu an JavaScript öğrendim tabii tam biliyorum diyemem ama en azından mdn web Docs'taki içerikleri anlıyacak kadar biliyorum. Normalde backend alanına giriş yaptım ama şu sıralar popüler sıralama ve diğer algoritmaları JavaScript'e uyarlayıp biraz clean code ve design patterns öğreniyorum. Ve en önemlilerinden biri githuba yükleme yapıyorum.

Harikasınız, bolca başarılar dilerim!

İfadeler: 652
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…