Laiklik her zaman her devlette en iyisidir. Zaten günümüzde bulunan siyasal islam'dan bunalmışken farklı bir inanç üzerine kurulmuş bir baskı görmek istemezdim. Ateizmin bir inançsızlık kavramı olduğunu biliyorum. Sadece kişisel bir düşünce olmaması görüşündeyim bir devlette.
Laiklik her zaman her devlette en iyisidir. Zaten günümüzde bulunan siyasal islam'dan bunalmışken farklı bir inanç üzerine kurulmuş bir baskı görmek istemezdim. Ateizmin bir inançsızlık kavramı olduğunu biliyorum. Sadece kişisel bir düşünce olmaması görüşündeyim bir devlette.
Türkiye açısından Devlet Ateizmini halk kabul etmez, isyan falan çıkar. Yani uygulanması imkansız bir olay. Genel olarak ideoloji anlamında bahsediyorsak neden diğer dinleri yok etmek üzerine kurulan bir baskıyı uygulasın devlet? Laiklik insanların dinine karışmadan, özgürce yaşamalarını sağlıyor. Tabii ki Türkiye de durumlar farklı olsa da genel olarak böyle demeliyim.
Türkiye açısından Devlet Ateizmini halk kabul etmez, isyan falan çıkar. Yani uygulanması imkansız bir olay. Genel olarak ideoloji anlamında bahsediyorsak neden diğer dinleri yok etmek üzerine kurulan bir baskıyı uygulasın devlet? Laiklik insanların dinine karışmadan, özgürce yaşamalarını sağlıyor. Tabii ki Türkiye de durumlar farklı olsa da genel olarak böyle demeliyim.
Siyasette din kullanılıyor. Böyle olursa kullanılmaz. İsyanları da bir yolla yatıştırırlar.
Dediğim gibi. Laikiz ama din kullanılıyor siyasette. Bu sistem daha mantıklı.
Peki, madem ülkemizde siyasette din kullanılmasından rahatsızsınız, o zaman böyle olursa diğer dinlerle alakalı propagandalara hazır olun. Türkiye de sadece Laikliği uygulayan şahıs (baştaki şahıs) sorunlu. Eğer düzgün bir şekilde yapılırsa en mantıklı sistem Laiklik. Ayrıca ben de din kullanılmasından rahatsızım, dediğiniz olay da karışıklık daha da artacaktır. Huzur kesinlikle bozulacaktır.
Zamanında Orta Asya'da SSCB döneminde bu uygulanmıştı. Bütün camiler dini kutlamalar dini kıyafetler/aksesuarlar (takke sarık tesbih) sünnet Namaz kılma vs. tamamiyle yasaktı. Televizyonlarda filmlerde İslam düşmanlığı yapılırdı. Uymayanlara da ya idam cezası ya da Gulag benzeri toplama kamplara gönderilirdi. Açıkcası Türkiye'de uygulanırsa ya büyük çaplı isyanlar başlayıp kaos çıkar ya da ülkede göç vb. olur nüfus azalır diye düşünüyorum