Devlet dairelerinde neden Windows kullanılıyor?

7486

Başarılı
Merhaba, bir sorum olacak. Bu devlet dairelerinde, hastanelerde, mecliste vesaire neden sürekli olarak Windows tercih ediliyor? Tamam kullanımı kolay vesaire ama bu Windows lisanslarının ücretini de halk vergilerle ödüyor. Yani ne bileyim hastanelerdeki en basit kayıt işlemlerini yapan görevlide bile Windows var. Sizce neden? Microsoft bu konuyu nasıl tekeline alabildi? Dahası neden herhangi bir Linux dağıtımıyla çok rahatça yapılabilecek bir şey için tüm hastane ve benzeri kurumlarda binlerce lira Windows lisans parası harcanıyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Enterprise LTSC sürümleri olduğu için çoklu anahtar kullanıyorlar. Yine para işine bir şey diyemem. Bir de sertifika alırken hep Windows üzerinden aldıkları için öyle oluyor. Normal şartlarda memurların çoğu Windows'u kullanırken zorlanıyor. (Kendi fikrimce)

Son düzenleyen: Moderatör:
Adamların kullandığı maksimum 10 program vardır belki ama kullandıkları bazı cihazlar sadece Windows destekliyor olabilir.

Yakın bir zamanda Erdoğan ya da başka biri konuşurken arkada projeksiyon görüntüsünde lisanssız Windows vardı.
Lisanssız Windows'u bile Linux'a tercih ediyorlar.

Daha önce devlet hastanesinde Bilgi İşlem bölümünde staj yaptım. İnternete kısmı şekilde kapalı VPN tarzı bir ağları var. İşletim sistemi ve ofis, korsan olarak kullanılıyor. Bu kurulu ağda KMS vb Warez tarzı bütün içerik ve web siteleri engelli. Buna Microsoft'un bazı sunucuları dahil. O yüzden MS hastanelerin kapılarına dayanmıyor. Vergilerin gitmiyor yani onlara.

Çünkü devlet tarafından kullanılan bazı yazılımların sadece Windows desteği var. Bir diğeri halihazırdaki bilgisayarların tam olarak Linux desteklemesi gerekiyor. Ve son olarak da personelin Linux kullanabilmesi için eğitilmesi var. Ama bazı belediyeler Pardus'a geçti diye bir haber okumuştum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…