sndwchmaker

Yetkin
Selamlar.

Babam emekli. Emekli yakını olduğum için sigortam var. Hastalık ve tahlil gibi durumlarda bir şey ödemiyorum, ilaçlar da genelde karşılanıyor ya da absürt derecede düşük ücretler oluyor. Ancak check-up yaptırma fikirleri var kafamda ve bunu devlet hastanesinde yapabilir miyim bilmiyorum. Daha önce böyle deli saçması bir girişimde bulunmuş olan var mı? Çünkü böyle bir imkan varsa bile (ki sanmıyorum) 1 yıl falan sürer gibime geliyor.

Bu olmuyorsa, ucuz ve güvenilir bir check-up nerede yaptırabilirim? Daha önce özel bir hastanede check-up yaptıranlar yardımcı olabilirler mi? İstanbul Avrupa yakasındayım.

Devlet hastanelerinde maalesef check up paketi diye bir şey yok. İstersen her bölümden tek tek randevu alıp kendi check up’ını toplarsın ama hem inanılmaz zaman alıyor hem de iyi bir hastanede değilsen kimse çok umursamıyor bence.

Bu yüzden düzgün bir check up yaptırmak istiyorsan özel hastaneye gitmek gerekiyor. Hastane iyi değilse check up’ın da pek anlamı kalmıyor zaten, amaç erken teşhis edilebilecek şeyleri yakalamak.

Ben bu yıl 15.000 TL’den aşağı pakete rastlamadım. Acıbadem ve Memorial fena değil ama fiyatları yüksek. Memorial’a sorduğumda 30.000 TL’den başlıyor demişlerdi.

Kesin fiyat için hastaneleri arayıp sormak şart tabii.