Devlet hastanesi randevusuz hasta alıyor mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan seeraddar
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 160
  • Etiketler Etiketler
    devlet

seeraddar

Uzman
Makaleler
1
Yarın kontrole gitmem gerekiyordu, ben de randevu aldım. Randevuyu alır almaz yanlışlıkla başka bir ilçedeki hastaneye aldığımı fark ettim. Daha "Randevunuz alınmıştır" yazısının çıktığı ekrandayken hemen iptal ettim, buna rağmen sistem 15 gün ceza verdi. Saçma sapan bir durum. Şimdi randevusuz hastaneye gidip sıra alıp, randevulu hastalar bittikten sonra muayene olma şansım var mı?

Yarın kontrole gitmem gerekiyordu, ben de randevu aldım. Randevuyu alır almaz yanlışlıkla başka bir ilçedeki hastaneye aldığımı fark ettim. Daha "Randevunuz alınmıştır" yazısının çıktığı ekrandayken hemen iptal ettim, buna rağmen sistem 15 gün ceza verdi. Saçma sapan bir durum. Şimdi randevusuz hastaneye gidip sıra alıp, randevulu hastalar bittikten sonra muayene olma şansım var mı?
Tamamen doktora kalmış bir şey. Bazıları dediğin gibi randevu hastalar bitince alırım diyor, Bazıları ise almıyor.

Doktorunuzla daha önceden sık sık görüştüyseniz rica ederseniz olma olasılığı yüksektir.

Yarın kontrole gitmem gerekiyordu, ben de randevu aldım. Randevuyu alır almaz yanlışlıkla başka bir ilçedeki hastaneye aldığımı fark ettim. Daha "randevunuz alınmıştır" yazısının çıktığı ekrandayken hemen iptal ettim, buna rağmen sistem 15 gün ceza verdi. Saçma sapan bir durum. Şimdi randevusuz hastaneye gidip sıra alıp, randevulu hastalar bittikten sonra muayene olma şansım var mı?

Erken gidersen bazı doktorlar sıra açıyor o da olmazsa rica et doktora durumunu belirtip.

Geçmiş olsun. 182'ye durumu izah etme şansınız yok mu yardımcı olacağından eminim. Olumsuz ise aile yakınıyla randevu oluşturabilir miyim diye sorsanız cezai işlem'i yoksa tabii. Olmaz ise bence tek çareniz hastane resepsiyonuna danışın yardımcı olurlar herhalde boş göndermezler 2025 yılındayız gelişmesi gerekli böyle şeylerin.

Geçmiş olsun. 182'ye durumu izah etme şansınız yok mu yardımcı olacağından eminim. Olumsuz ise aile yakınıyla randevu oluşturabilir miyim diye sorsanız cezai işlem'i yoksa tabii. Olmaz ise bence tek çareniz hastane resepsiyonuna danışın yardımcı olurlar herhalde boş göndermezler 2025 yılındayız gelişmesi
182'yi aradım, durumu izah ettim. Bana söyledikleri şuydu: Eğer saat 8'den sonra randevuyu iptal edersen - veya randevuyu saat 8'den sonra almış olup iptal edersen - 15 gün ceza alırsın. Hayatımda duyduğum en saçma şey olabilir bu. Tamam, 8'den önce alıp iptal etsek neyse... Ama ben 8'den sonra alıyorum ve 10 saniye içinde iptal ediyorum. Böyle bir sistem olmamalı.

Hastaneye gidip "randevusuz sıra alabilir miyim?" diye sordum çünkü randevu alırken saat 9'dan öğleden sonra 3'e kadar tüm saatler boş görünüyordu - şehrimdeki hastanelerde. "Tamamen hastaneye bağlı," dediler. Yarın ya da sonraki gün şansımı deneyeceğim.

Benim şehrimdeki çevremdeki hastanede (yürüme mesafesi 5 dakika falan) günlük randevusuz sıra alınabiliyor ve randevulu hastaların ardından hizmet veriyorlar bunu birebir aynı işlevleri yerine getiren 3 adet KIOSK sistemle de sistemselleştirmişler TC numaranızı girip müsait durumdaki hocalardan sıra varsa seçiyorsunuz ve elinize hemen bir sıra numarası ve barkod veriyor ancak sizinle çok benzer hatta aynı denilebilecek bir durumu ailemin yanındayken yaşadığımda gittiğim yerdeki doktor (veya yanındaki tıbbi sekreter artık her kimse) olacak şahıs kaale alma gafletinde bile bulunma zahmetine girmeyip hayatımda bir kamu personelinden gördüğüm en irite ve kaba tavırla randevu azarlama muhabbetine girdi; sonuç özel hastaneye gittim zaten sağlık sigortamda kapsıyordu başta niye bunlarla uğraştım ondanda emin değilim ancak biraz kişilerin ve hastane yönetiminin insafına kaldığınızı söyleyebilirim. Gidip sormanız durumunuzu açıklamanız en sağlıklısı olur tahminimce yardımcı olurlar.

182'yi aradım, durumu izah ettim. Bana söyledikleri şuydu: Eğer saat 8'den sonra randevuyu iptal edersen - veya randevuyu saat 8'den sonra almış olup iptal edersen - 15 gün ceza alırsın. Hayatımda duyduğum en saçma şey olabilir bu. Tamam, 8'den önce alıp iptal etsek neyse... Ama ben 8'den sonra alıyorum ve 10 saniye içinde iptal ediyorum. Böyle bir sistem olmamalı.

Hastaneye gidip "randevusuz sıra alabilir miyim?" diye sordum çünkü randevu alırken saat 9'dan öğleden sonra 3'e kadar tüm saatler boş görünüyordu - şehrimdeki hastanelerde. "tamamen hastaneye bağlı," dediler. Yarın ya da sonraki gün şansımı deneyeceğim.

Ne kadar saçmalık bu sanki Türkiye'nin birşeylerini değiştiriyorsun yasal olarak hatalı bir şey yaptın ve bunu söylüyorsun ceza alıyosun bu sağlık ya dile kolay gelebiliyorda çözümü oldukça basitleştirilmesi lazım günlük mesela 1 seferinde yanlış yaptınız 2 sefer sunulsa. Olmuyor böyle yarın öbür gün başka birinin başınada gelecek belki durumu ağır engel oluyorsa ne yapsın kessin mi kendini, idare ediyor zaten o zamana kadar ondan sonrası ne olacak düşünülmüyor. Ne kadar acı bir durumla karşılaşıyoruz ufak bir yöntemi olmalı bu durumun, itiraz verme şansımız olmalı cezaya, o kadar personel alımı oluyor bu sisteme birilerini alsınlar zor mu ceplerinden bir şey gitmiyor zaten, gençlerede iyilik yapmış olurlar tabii ne kadar düşündürebilir orasında hemfikir değilim.

Çok değişkenlik gösteriyor bu durum. Kocaeli bölgesinde sabah gidersen, rica edersen sıra verip karışık şekilde alabiliyorlar. Yani bir randevu, bir randevusuz hasta, bir kontrol şeklinde ilerliyor. Biraz bekliyorsun tabii. Ama doktor ve oradaki sekretere rica etmen lazım. Kaba bir dil kullanırsan, kesinlikle yardımcı olmuyorlar burada. Ama senin kontrol olduğu için, rica ettiğinde yardımcı olma ihtimalleri yüksek.

Ceza sistemi, randevu alıp gitmeyenler yüzünden hayata geçirdiler.

Geri
Yukarı Alt