Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
13
Yer
İstanbul
Herkese iyi günler,

17 Aralık tarihinde elimde cam patlaması sonucu, çok yoğun kan kaybı sebebiyle ambulans çağırdım. Telefon hattındaki bayan "kesiğe gelmiyoruz" demesine rağmen, yoğun ısrarım sonucu ambulans gönderildi, gelene kadar kan kaybı kaynaklı bayılmışım zaten, pek hatırlamıyorum.

Ambulans ile Fatih Samatya Devlet hastanesine götürüldüm. MR ve röntgen çekildi, sonucunda "elinizde bir şey yok, sadece kesilmiş" denildi ve 8 tane dikiş atıldı. Dedim bunu da böyle attık, hayırlısı.

Yaklaşık elim 15 gün boyunca iyileşmedi, aksine daha kötü hale doğru gitmeye başladı. Ben tekrardan bu hastaneye gittim, yine bir şey yok dediler. Bir şey olduğunu biliyordum, elimde bir şey hissediyordum çünkü.

Bu hastanenin ilgisizliği sonucunda Esenler "Avicenna" hastanesine gittim, MR sonucumu onlara gösterdim ve onlar "elinizde cam parçası var, acil ameliyat olmalısınız" dediler. Özel hastane olduğu için, para tuzağı olabilir dedim ve kendileri bana ameliyat için 340.000 TL ücret söylediler.

Bu böyle olmayacak dedim, Başakşehir Çam ve Sakura hastanesinde el cerrahisi olan bir arkadaşımı aradım, kendisi bana randevu verdi. Gittiğimde "sinirlerin paramparça olmuş, damarına saplanmıs cam parçası var, elini kaybedebilirsin" dedi. Kendisi 2 gün sonrasına ameliyat günü verdi.

Ameliyat sonucunda kolumdan 1 damar ve sinir alındı, elime dikildi. Elimdeki sinirler yanlış kaynamış, bunun sonucunda da inanılmaz bir ağrı çekiyordum. Şu an elim alçıda, yaklaşık 20 günde böyle kalacak. Samatya hastanesi yüzünden 1 aya yakın işkence çektim, elimde 14 tane dikiş var ve boydan boya açıldı, 6 saat ameliyat oldum.

Bu olayların ardından, ben bu hastaneyi nereye şikayet edebilirim? Maddi ve manevi tazminat davası açabilir miyim? Oradaki başhekimi şikayet etmeyin düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım? Ayrıca aklımda şu da var; kimi kime şikayet ediyorum? Etsem süreç ne kadar sürer?

Son düzenleme:
Çözüm
Merhaba,

Öncelikle tekrar geçmiş olsun. Umarım yapılan ameliyat başarılı bir şekilde ve mümkün olan en sağlıklı şekilde sonuçlanmıştır.

Sorunuza gelirsek, yanlış ve ihmalkâr davranışlarla gerek elinize ilk müdahaleyi yapan gerekse de sonradan tekrar muayene gittiğinizde sizi muayene eden sağlık çalışanlarından şikayetçi olabilirsiniz. Hastanenin bulunduğu yerdeki nöbetçi Cumhuriyet Başsavcılığına gidip bir şikayet dilekçesi vererek şikayetçi olabilirsiniz. Devlet hastanesi olduğu için söz konusu kişiler memur olduğundan ve görevleriyle ilgili bir suç işlendiği iddiası olduğundan ilgili savcılık öncelikle Sağlık Bakanlığı'ndan soruşturma izni talep edecek. Bakanlıkça soruşturma izni verilirse savcı soruşturma yürütecek.

Bakanlık soruşturma izni vermezse soruşturma yürütülmeyecek. Bakanlık bu yöndeki kararını size tebliğ eder ve siz de soruşturma izni verilmemesine yönelik kararın iptali için dava açabilirsiniz. Davayı kazanır ve bu kararı iptal ettirirseniz, artık savcı soruşturma yürütecektir.

Bu bahsettiğim şeyler işin adli boyutu. İlgili sağlık çalışanlarını Sağlık Bakanlığı'na da şikayet ederek idari anlamda da soruşturma başlatılmasını sağlayabilirsiniz. İdari soruşturma demek bir disiplin soruşturması demektir. Bunun sonucunda bir hapis cezası yoktur. Olur da bir adli soruşturma yürütülürse, sonrasında iddianame yazılıp ceza davası açılırsa ve neticede ilgililerin suç işlediğine kanaat getirilirse, işte bunun sonucunda hapis cezası vardır.

Gelelim maddi ve manevi tazminat davasına. İlgili hastane devlet hastanesi madem, çalışanlar da devlet memuru madem, o halde Sağlık Bakanlığı'na karşı bir malpraktis davası açabilirsiniz.

Bu işlemleri yapmaya gerçekten niyetliyseniz, bir avukattan hukuki destek almanızı mutlaka öneririm.

Tekrar geçmiş olsun.
Hocam çok geçmiş olsun, ihmalkarlık kaynaklı durum baya ciddi bir hal almış. Hukuki kısmı ile ilgili en doğru bilgiyi @Şişman Adam verecektir. Ben de orta sondayken elimi buzlu cam ile kesmiştim, acile gittiğimde şans eseri nöbetçi doktorun uzmanlığı el üzerineydi. Biraz daha kesilse baş parmağım gidecekti. Tendon hasarı vardı, bir yaz boyunca fizik tedaviye gittim öyle öyle toparladık. Doktorunuz zaten önerecektir ama fizik tedaviyi asla ihmal etmeyin, gerçekten işe yarıyor.

Hocam çok geçmiş olsun, ihmalkarlık kaynaklı durum baya ciddi bir hal almış. Hukuki kısmı ile ilgili en doğru bilgiyi @Şişman Adam verecektir. Ben de orta sondayken elimi buzlu cam ile kesmiştim, acile gittiğimde şans eseri nöbetçi doktorun uzmanlığı el üzerineydi. Biraz daha kesilse baş parmağım gidecekti. Tendon hasarı vardı, bir yaz boyunca fizik tedaviye gittim öyle öyle toparladık. Doktorunuz zaten önerecektir ama fizik tedaviyi asla ihmal etmeyin, gerçekten işe yarıyor.
Teşekkür ederim. Doktorun sallamasyon işi nerelere kadar geldi, kesinlikle şikayetçi olacağım kendilerinden.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Çok korkutucu bir durum açıkçası. Umarım ki tez vakitte elinizin tüm fonksiyonelliğine kavuşursunuz. Elinizi nasıl kestiniz acaba? Bu kadar ciddi bir durum olduğuna göre büyük bir cam parçasının derin bir şekilde saplanmış olabileceğini düşünüyorum.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Çok korkutucu bir durum açıkçası. Umarım ki tez vakitte elinizin tüm fonksiyonelliğine kavuşursunuz. Elinizi nasıl kestiniz acaba? Bu kadar ciddi bir durum olduğuna göre büyük bir cam parçasının derin bir şekilde saplanmış olabileceğini düşünüyorum.

Teşekkür ederim. Bir anlık bir şeye sinirlendim, elimdeki cam bardağı sıktım ve patladı. Aptalca bir hareket ama olan oldu maalesef.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok geçmiş olsun. Örnek olması açısından lütfen çok eski hastaneleri artık tercih etmeyelim. Sabitleşen kadro sebebiyle kaba tabirle çay ocağında çalışır gibi her şeyi tek düzene koyup iş yapıyorlar. Yeni açılmış hastaneler her zaman daha profesyonel ve daha taze bilgi sahibi personeller ile doldurulur bunu unutmayalım. Hukuki yollara başvurmanız durumda uzun bir süreç sizi bekliyor fakat hakkınızı kesinlikle aramalısınız.

Çok geçmiş olsun. Örnek olması açısından lütfen çok eski hastaneleri artık tercih etmeyelim. Sabitleşen kadro sebebiyle kaba tabirle çay ocağından çalışır gibi her şeyi tek düzene koyup iş yapıyorlar. Yeni açılmış hastaneler her zaman daha profesyonel ve daha taze bilgi sahibi personeller ile doldurulur bunu unutmayalım. Hukuki yollara başvurmanız durumda uzun bir süreç sizi bekliyor fakat hakkınızı kesinlikle aramalısınız.
Hocam yanlış anlamayın, size değil çay ocağında gibi çalışanlara kızgın attım.

Teşekkür ederim.

Kesinlikle, adamlar çay ocağında çay içiyorlar sanki, sıfır ciddiyet. Ellerinde bir iskambil kağıdı ve okey takımı eksik, o derece.

2022 yılı skuterle çukura kötü girdim takla attım. Samatyaya gittim suratıma bakmadılar ayağım perişan haldeydi. Bir şeyin yok deyip krem yazıp gönderdiler. 2024 yılı Sultangazi devlet hastanesine gittim. Ad, soyad ve rahatsızlığımı söyledim kontrol ve muayene yok. Açıklama fix " şu anda salgın var gerekli ilaçları yazıyorum eczaneden alabilirsiniz geçmiş olsun."

Ve daha neler neler. O yüzden en yeni en güncel devlet hastanelerini tercih etmekte fayda var. Örneğin yıllar sonra açılan Taksim ilk yardım. Genellikle orayı tercih ederim çünkü hem sakin hem de ilgili çalışan kadrosuna sahip.

Herkese iyi günler,

17 Aralık tarihinde elimde cam patlaması sonucu, çok yoğun kan kaybı sebebiyle ambulans çağırdım. Telefon hattındaki bayan "kesiğe gelmiyoruz" demesine rağmen, yoğun ısrarım sonucu ambulans gönderildi, gelene kadar kan kaybı kaynaklı bayılmışım zaten, pek hatırlamıyorum.

Ambulans ile Fatih Samatya Devlet hastanesine götürüldüm. MR ve röntgen çekildi, sonucunda "elinizde bir şey yok, sadece kesilmiş" denildi ve 8 tane dikiş atıldı. Dedim bunu da böyle attık, hayırlısı.

Yaklaşık elim 15 gün boyunca iyileşmedi, aksine daha kötü hale doğru gitmeye başladı. Ben tekrardan bu hastaneye gittim, yine bir şey yok dediler. Bir şey olduğunu biliyordum, elimde bir şey hissediyordum çünkü.

Bu hastanenin ilgisizliği sonucunda Esenler "Avicenna" hastanesine gittim, MR sonucumu onlara gösterdim ve onlar "elinizde cam parçası var, acil ameliyat olmalısınız" dediler. Özel hastane olduğu için, para tuzağı olabilir dedim ve kendileri bana ameliyat için 340.000 TL ücret söylediler.

Bu böyle olmayacak dedim, Başakşehir Çam ve Sakura hastanesinde el cerrahisi olan bir arkadaşımı aradım, kendisi bana randevu verdi. Gittiğimde "sinirlerin paramparça olmuş, damarına saplanmıs cam parçası var, elini kaybedebilirsin" dedi. Kendisi 2 gün sonrasına ameliyat günü verdi.

Ameliyat sonucunda kolumdan 1 damar ve sinir alındı, elime dikildi. Elimdeki sinirler yanlış kaynamış, bunun sonucunda da inanılmaz bir ağrı çekiyordum. Şu an elim alçıda, yaklaşık 20 günde böyle kalacak. Samatya hastanesi yüzünden 1 aya yakın işkence çektim, elimde 14 tane dikiş var ve boydan boya açıldı, 6 saat ameliyat oldum.

Bu olayların ardından, ben bu hastaneyi nereye şikayet edebilirim? Maddi ve manevi tazminat davası açabilir miyim? Oradaki başhekimi şikayet etmeyin düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım? Ayrıca aklımda şu da var; kimi kime şikayet ediyorum? Etsem süreç ne kadar sürer?

Öncelikle çok geçmiş olsun.

Yani bu ihmal/umursamazlık durumları can sıkmaya başladı. Özellikle son yıllarda.

Ben de 2018 yılında beyin kanaması geçirdim, ailem ambulansı beklemeden beni hastaneye götürmüş, ben uyandığımda acilde serum takılı şekilde sedyedeydim. Birkaç akrabam yanımdaydı.
Filmler falan çekilmiş ve sadece "Beyninin sol arka kısmında bir çizgi görünüyor ama önemli değil." dendi.
Tabii bizim daha doğrusu ailemin içine sinmedi, eski doktoruma ulaştık o da İzmir'e, Dr. Behçet Uz Çocuk hastanesinde bir tanıdığına yönlendirdi, BT sonucu kanamanın hala göründüğüne karar kılındı, oradan Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine sevkim gerçekleşti, 1 hafta kadar tedavi gördüm, ancak o tedaviyi anlatamam. Benim için çok yorucu ve zordu. 🙂

Teşekkür ederim. Bir anlık bir şeye sinirlendim, elimdeki cam bardağı sıktım ve patladı. Aptalca bir hareket ama olan oldu maalesef.

Hiçbir şey sizden ve sevdiklerinizden önemli değil hocam.
Bir an önce iyileşmeniz temennisiyle.