Dişlerimde yüzeysel siyahlaşmalar var ve bir dişimin içi kırılmış, boşluk var. Dün ilk kez sızladı. Sizce devlette yapılır mı? 15 yaşındayım, bu durum biraz canımı sıktı.
Dişlerimde yüzeysel siyahlaşmalar var ve bir dişimin içi kırılmış, boşluk var. Dün ilk kez sızladı. Sizce devlette yapılır mı? 15 yaşındayım, bu durum biraz canımı sıktı.
Evet yapılıyor. Ben yaptırdım. En arkadaki iki dişimin arasında çürük vardı. Doktor komple temizleyip kompozit (beyaz dolgu, diş rengiyle uyumlu olanlardan) yapmıştı. Üstüne genel olarak dişlerimin dış yüzeylerini temizlettirdim.
Diş hekimiyim. Devlette %50 şansınız var. Tecrübesiz veya birkaç aylık hekime denk gelme ihtimaliniz var (Özelde de olabilir ama buradaki temel nokta tedavi için ayrılan süre). Elbette onlarda bu işi iyi yapmaya gayret edeceklerdir fakat zaman ayıramama durumları olabiliyor maalesef. Ekonomik durumunuz müsaade ediyorsa özel bir muayenehane veya poliklinikte yaptırmanızı tavsiye ederim.