Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Devletten yemek yardımı alırken o parayla bira alır mıydınız?
Her ne kadar ben doğru bulmasam da; Devlet bu, tabii ki de insanına, öğrencisine, geleceğine bakacak, yardım edecek. Bu paranın nasıl kullanılacağı ise tamamen o bireyin elinde. İlla bu parayı git yemek yemek için kullan diye bir kural var mı? Yok, o zaman kimse karışamaz.
Kısıtlama yoksa neden olmasın? Sonuçta bu parayla illa da bakliyat almam için kafama silah dayanmıyor, e bira da mantıken tüketilen bir şey olduğuna göre alırım. Kendi düşüncem, kendi zevkim.
Bu bizim ülkede de var ki? Ankara'da geçen sene kışın kömür verildi onlar ne yaptılar paraya çevirip keyfi harcamalar yapıyorlardı. Sonra da milletten kömür fiyatı soruyorlardı. Geçen gün Ankara Kartlara süt parası yatırıldı. Adamlar yapmışlar 4-5 çocuk kişi başı 200'den 1000 lirayla filan bira alıp içtiler. Market işlettiğimizden böyle şeyleri çok görüyorum. Devletin ve belediyenin yaptığı yardımı çok suistimal eden var. Zaten yardımların çoğu insanlar belediyede çalışan tanıdıklarına "Benim ismimi de eklet oraya da biz de yararlanalım." diyorlar.
Dediğin şeyde bir kısıtlama yok ama mesela benim dediğimde ne için yatırıldığı ve ne için kullanıldığı var.