Hepinize hayırlı olsun, sonuçlar nedir?
Ben ~6.500. sıralamaya girmişim.
Ben ~6.500. sıralamaya girmişim.
DGS mantıklı değil zaten, ben de biraz keyfi girdim. Aslında 2022'de kontenjanlar iyiydi, 2023'te %50 azalttılar. Sıralamalar birden 12-13 binden 3-4 bine düştü.Aslında iki yıllık bölüm okuyanlara hep söylerim: DGS'ye kesinlikle ümit bağlanılmamalı. Öylesine girilir, eyvallah da DGS kazanmak; YKS kazanmaktan daha zor. Üniversitelerin kontenjanları en fazla 3-4 civarında oluyor.Aşan olup olmadığını bilemiyorum da hadi 10 olsun ama sınava giren kişi sayısı kaç? O daha fazla. Pek mantıklı sınav bulmuyorum DGS'yi.
En iyisi üniversite sinavlariyla direkt 4 yillik kazanmak. Maddi acidan durum iyiyse 1 yil daha bekleyip 4 yillik okumak en iyisi. DGS ile gecilir fakat zaman kaybi bence.DGS mantıklı değil zaten ben de biraz keyfi girdim aslında 2022'de kontenjanlar iyiydi 2023'de %50 azalttılar. Sıralamalar birden 12-13 binden 3-4 bine düştü.
"Aman ön lisans okuyayım oradan DGS ile geçiş yaparım" mantığı biraz hayalci kalıyor.
DGS matematiginden 30 net alan YKS'de 40 net yapar. Bir cok kez DGS girdim bir kez universite sinavini denemistim önlisans kazandiktan sonra DGS'den daha cok matematik cozmustum. Hatta 30 net DGS yapabilen YKS full yapar bence.@Emir, "hayalci" çok iyimser kalır. Bir laf var da burada denmenin uygun olacağını düşünmüyorum.
@Vavien. aslında sınav zor değil, sınav kolay. Sınavda sorulan da temel matematik ve sınava giren kişi sayısı fazla, kontenjan az. DGS sorularını incelerseniz, kolay olduğunu görürsünüz. Sadece talep fazla, alım az. Sınav da eleme sınavı olduğu için yerleşmek isteyen bir aday, neredeyse her iki testte de tamamına yakını doğru yapması gerekiyor ki öyle yerleşebilsin. Bir de bazı üniversiteler, doğrudan 3. sınıftan da başlatmıyor. Üniversitelerin çoğunluğu, 1. sınıftan başlatıyor.