@ProfTech, ortalama ders çalışma alışkanlığı ve düzenli çalışan birisinin yapamayacağı sınav yok. Sınava çalışan kişilerin atladığı bir nokta var: O da düzenli ders çalışmamaları. Pasif çalışma da olsa bir günün boş geçmemesi gerekiyor.

@ProfTech, ortalama ders çalışma alışkanlığı ve düzenli çalışan birisinin yapamayacağı sınav yok. Sınava çalışan kişilerin atladığı bir nokta var: O da düzenli ders çalışmamaları. Pasif çalışma da olsa bir günün boş geçmemesi gerekiyor.
Evet haklisin ama benim demek istedigim DGS 30 net matematik yapabilen matematiği biliyordur.

@143, sınavı bilmediğim için soruyorum. Bildiğim kadarıyla 60 matematik sorusu var. AYT'de 30 net matematik yapabilecek birisinin 45 net matematik yapması ne kadar olası? 45 net matematik ile (Türkçenin de yeterince düzgün olduğu varsayilirsa) güzel bir yere yerlesebilir mi?

50 sayısal ve 50 sözel soru var. 10 sayısal sorusu sayısal mantık, 10 sözel sorusu da sözel mantıktır. Sayısal için 1 sayısal = 3 sözel neti. DGS matematik TYT gibidir o yüzden AYT ile karşılaştırılamaz ancak bi' tık daha kolay ama daha yorumludur -sayısal mantık sebebiyle-

DGS matematiginden 30 net alan YKS'de 40 net yapar. Birçok kez DGS girdim bir kez universite sinavini denemistim ön lisans kazandiktan sonra DGS'den daha cok matematik cozmustum. Hatta 30 net DGS yapabilen YKS Full yapar bence.

Buna katılmıyorum. Biraz fazla abartmışsınız bence.

@Emir, "hayalci" çok iyimser kalır. Bir laf var da burada denmenin uygun olacağını düşünmüyorum. :D

@Vavien. aslında sınav zor değil, sınav kolay. Sınavda sorulan da temel matematik ve sınava giren kişi sayısı fazla, kontenjan az. DGS sorularını incelerseniz, kolay olduğunu görürsünüz. Sadece talep fazla, alım az. Sınav da eleme sınavı olduğu için yerleşmek isteyen bir aday, neredeyse her iki testte de tamamına yakını doğru yapması gerekiyor ki öyle yerleşebilsin. Bir de bazı üniversiteler, doğrudan 3. sınıftan da başlatmıyor. Üniversitelerin çoğunluğu, 1. sınıftan başlatıyor.
BÖlümden bölüme değişebiliyor bu mantık ama temelde aynı evet.

DGS'de en büyük sıkıntı tüm alanlar aynı sıralamaya giriyor. KPSS gibi ya da YKS gibi alan bazlı sıralama yok. Hemşire olmak isteyen de Veteriner olmak isteyen de Mimar veya Mühendis olmak isteyen dd hepsi de aynı sıralamaya giriyor. O sebeple de bu sınav zorluğunu arttırıyor. Ekstradan da her yıl kontenjan azaltılıyor.

50 sayısal ve 50 sözel soru var. 10 sayısal sorusu sayısal mantık, 10 sözel sorusu da sözel mantıktır. Sayısal için 1 sayısal = 3 sözel neti. DGS matematik TYT gibidir o yüzden AYT ile karşılaştırılamaz ancak bi' tık daha kolay ama daha yorumludur -sayısal mantık sebebiyle-

Buna katılmıyorum. Biraz fazla abartmışsınız bence.

BÖlümden bölüme değişebiliyor bu mantık ama temelde aynı evet.

DGS'de en büyük sıkıntı tüm alanlar aynı sıralamaya giriyor. KPSS gibi ya da YKS gibi alan bazlı sıralama yok. Hemşire olmak isteyen de Veteriner olmak isteyen de Mimar veya Mühendis olmak isteyen dd hepsi de aynı sıralamaya giriyor. O sebeple de bu sınav zorluğunu arttırıyor. Ekstradan da her yıl kontenjan azaltılıyor.
Matematigim sifir olmasina ragmen sadece 4 islem ve mantik yuruterek bir cok soruyu cozebiliyorum. 10-15 nete kadar. Bence 30 net yapan gunluk 2 saat calismayla fuller.