Nikolagernand

Başarılı
Acil yardım bölümünden hemşireliğe geçiş yapmayı düşünüyorum fakat bazı tanıdıklarım sadece sınıf birincilerine DGS hakkı verildiğini söylüyorlar; fakat kitapçıkta buna dair hiçbir şey yok. DGS'ye girmiş olan birisi bu konuda beni aydınlatabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sınavlar LGS'ye benziyor gibi kolay geldi, çalışmak için nasıl bir program yapmalıyım?
Ben 2017 ve sonrasına bakarak çalıştım. Konular gayet kolay tyt ile çok benzer. Fakat bu seneki sınavın matematiği geçen senelere göre zor ve uğraştırıcıydı bu sürede bir sınav için yetmezdi öyle diyebilirim. Seneye nasıl bir sınav gelir bilemiyorum benzeri gelebilir. Ben çalışmaya ocak ayında başlayıp arada neredeyse 1 1.5 ay ara vermeme rağmen konuları baştan sona 2 kere bitirdim. Fakat senin şimdiden başlaman yararına olur, ben sınavın zorluğunu görünce keşke daha önceden çalışmaya başlasaymışım ya da çalışmaya ara vermeseydim dedim ama bu tabi ki bu senenin matematiğinin geçen senelerden farklı olmasından kaynaklı oldu. Bu süreçte diploma notunu yüksek tutmaya çalış benim diploma notum 3.43 bu seneki sınavın zorluğundan dolayı kaybettiğim netlerimi o topladı diyebilirim, zaten herkeste genel bir düşüş vardı kimse böyle bir matematik beklemiyordu. Programa gelirsek eğer şimdiden başlarsan çalışmaya çok sıkı çalışmana gerek yok diyebilirim konular gerçekten kolay. Ben seçtiğim bir kanaldan videoları izleyip test çözüyordum not alıyordum, konuları bitirdikten sonra halen zorlandığımı fark ettim ve gerçel matematik kanalını buldum. DGS odaklı videoları ve kendi kitapları var konuları oradan izleyip konu anlatım kitabındaki soruları çözüyordum sonrasında da soru bankasındaki testlere bakıyordum her konu için yaklaşık 6 test vardı ben 3 tanesini çözüp kalan 3 tanesini sınava az kaldığında tekrar olsun diye bırakıyordum. Sınava yaklaşık 2 ay kala deneme çözmeye başladım. Tek hatam buydu diyebilirim biraz erken başlamışım çünkü sınava 1 hafta kala falan çözecek deneme bulamıyordum yaklaşık 40 belkide daha fazla deneme çözdüm. Denemeler çok önemli bilgin olsun çünkü DGS'de çok soru tarzı yok sorular benzer geliyor deneme çözdükçe bir şeyler oturmaya başlıyor 2 kere konuları bitirmeme rağmen matematik netim çok kötüydü. Ama son çözdüğüm denemelere baktığımda matematik netlerim 30 lara kadar yükselmişti. Aynı zamanda ALES sorularına da bakabilirsin onlarda benzer oluyor

Edit: Aynı zamanda şunu belirteyim bu sınavda zor olan şey konular değil, Sınav süresinin az olması ve kontenjanların az olması. Denemeleri çözerken süre tutarak ciddi şekilde çözmen çok daha iyi olacaktır.

Hayır yalan bilgi sadece 2 yıllık bir bölümden mezun olman gerekiyor. Bu sene girdim sınava

Aklına takılan bir şey varsa sorabilirsin.
Konular tam olarak neler? Eylül gibi başlasam yetişir mi? Turizm okuyorum ve amacım rastgele bir yere tamamlamak. En kötü kaç puan yaparım? YKS'de 4 ay çalışarak 2 yıl turizm kazanmıştım.

Ben 2017 ve sonrasına bakarak çalıştım. Konular gayet kolay TYT ile çok benzer. Fakat bu seneki sınavın matematiği geçen senelere göre zor ve uğraştırıcıydı bu sürede bir sınav için yetmezdi öyle diyebilirim. Seneye nasıl bir sınav gelir bilemiyorum benzeri gelebilir. Ben çalışmaya ocak ayında başlayıp arada neredeyse 1 1.5 ay ara vermeme rağmen konuları baştan sona 2 kere bitirdim. Fakat senin şimdiden başlaman yararına olur, ben sınavın zorluğunu görünce keşke daha önceden çalışmaya başlasaymışım ya da çalışmaya ara vermeseydim dedim ama bu tabii ki bu senenin matematiğinin geçen senelerden farklı olmasından kaynaklı oldu. Bu süreçte diploma notunu yüksek tutmaya çalış benim diploma notum 3.43 bu seneki sınavın zorluğundan dolayı kaybettiğim netlerimi o topladı diyebilirim, zaten herkeste genel bir düşüş vardı kimse böyle bir matematik beklemiyordu. Programa gelirsek eğer şimdiden başlarsan çalışmaya çok sıkı çalışmana gerek yok diyebilirim konular gerçekten kolay. Ben seçtiğim bir kanaldan videoları izleyip test çözüyordum not alıyordum, konuları bitirdikten sonra halen zorlandığımı fark ettim ve gerçel matematik kanalını buldum. DGS odaklı videoları ve kendi kitapları var konuları oradan izleyip konu anlatım kitabındaki soruları çözüyordum sonrasında da soru bankasındaki testlere bakıyordum her konu için yaklaşık 6 test vardı ben 3 tanesini çözüp kalan 3 tanesini sınava az kaldığında tekrar olsun diye bırakıyordum. Sınava yaklaşık 2 ay kala deneme çözmeye başladım. Tek hatam buydu diyebilirim biraz erken başlamışım çünkü sınava 1 hafta kala falan çözecek deneme bulamıyordum yaklaşık 40 belki de daha fazla deneme çözdüm. Denemeler çok önemli bilgin olsun çünkü DGS'de çok soru tarzı yok sorular benzer geliyor deneme çözdükçe bir şeyler oturmaya başlıyor 2 kere konuları bitirmeme rağmen matematik netim çok kötüydü. Ama son çözdüğüm denemelere baktığımda matematik netlerim 30 lara kadar yükselmişti. Aynı zamanda ALES sorularına da bakabilirsin onlarda benzer oluyor

Edit: Aynı zamanda şunu belirteyim bu sınavda zor olan şey konular değil, Sınav süresinin az olması ve kontenjanların az olması. Denemeleri çözerken süre tutarak ciddi şekilde çözmen çok daha iyi olacaktır.

Tüm sorularımı cevaplamışsınız, çok teşekkür ederim ufaktan ara sıra DGS'ye hazırlanırım bu sene dediğiniz gibi

Tüm sorularımı cevaplamışsınız, çok teşekkür ederim ufaktan ara sıra DGS'ye hazırlanırım bu sene dediğiniz gibi
Kolay gelsin şimdiden. Sakın yapamıyorum diyerek moralini bozma ilk başladığımda bende öyleydim. Fakat sonradan gelişimi görünce daha çok motive oluyor insan.

Konular tam olarak neler? Eylül gibi başlasam yetişir mi? Turizm okuyorum ve amacım rastgele bir yere tamamlamak. En kötü kaç puan yaparım? YKS'de 4 ay çalışarak 2 yıl turizm kazanmıştım.
Konulara internetten direkt DGS konuları diye yazarak ulaşabilirsin tyt konuları ile aynılar birkaç konu farklı sadece. Eylülde başlayarak çok rahat yetiştirirsin, ben ocakta başlayıp nisan gibi yeni bilgisayar topladığım için onu hevesiyle 1, 1.5 ay ara vermeme rağmen konuları 2 kere baştan sona bitirdim. Sen böyle yapma yine de şimdi başlayıp ufak ufak ilerlemek sınava yaklaştıkça çalışmayı doğru oranda sıklaştırman ve sınava 1, 1.5 ay kala deneme çözerek yanlışlarına odaklanman en iyisi olur. Dediğim gibi zor olan konular değil, tamamen sürenin az olması ve bölüm kontenjanlarının az olması.

Edit: Bu süreçte diploma notunuzu yüksek tutmaya özen gözlerin. Bu sene olduğu gibi beklenmedik bir sınav gelmesi durumunda yaşanan net düşüşlerinde sizi toparlayacak olan şey diploma notunuzdan gelecek olan puan. Aynı zamanda yayın olarak DGS özel pek fazla yayın bulunmuyor bu yüzden direkt bilindik TYT kaynaklarını da kullanabilirsiniz (bilgi sarmal, 345) gibi. Yediiklim kaynağından uzak durmanızı öneririm. Soruları gereksiz zor ve yanlış sorulara, cevap anahtarlarına sahip.

Son düzenleme:
Kolay gelsin şimdiden. Sakın yapamıyorum diyerek moralini bozma ilk başladığımda bende öyleydim. Fakat sonradan gelişimi görünce daha çok motive oluyor insan.

Konulara internetten direkt DGS konuları diye yazarak ulaşabilirsin tyt konuları ile aynılar birkaç konu farklı sadece. Eylülde başlayarak çok rahat yetiştirirsin, ben ocakta başlayıp nisan gibi yeni bilgisayar topladığım için onu hevesiyle 1, 1.5 ay ara vermeme rağmen konuları 2 kere baştan sona bitirdim. Sen böyle yapma yine de şimdi başlayıp ufak ufak ilerlemek sınava yaklaştıkça çalışmayı doğru oranda sıklaştırman ve sınava 1, 1.5 ay kala deneme çözerek yanlışlarına odaklanman en iyisi olur. Dediğim gibi zor olan konular değil, tamamen sürenin az olması ve bölüm kontenjanlarının az olması.

Edit: Bu süreçte diploma notunuzu yüksek tutmaya özen gözlerin. Bu sene olduğu gibi beklenmedik bir sınav gelmesi durumunda yaşanan net düşüşlerinde sizi toparlayacak olan şey diploma notunuzdan gelecek olan puan. Aynı zamanda yayın olarak DGS özel pek fazla yayın bulunmuyor bu yüzden direkt bilindik TYT kaynaklarını da kullanabilirsiniz (bilgi sarmal, 345) gibi. Yediiklim kaynağından uzak durmanızı öneririm. Soruları gereksiz zor ve yanlış sorulara, cevap anahtarlarına sahip.
Yetişmesine gerek bile yok aslında. Yani elimden geleni yapayım yeter. Çok kasmayacağım çünkü en kötü puanımla bile bir yere tamamlayabiliyorum. Okullar açılınca başlayacağım normal ders çalışma rutinim ile. Üniversitemde başarılı bir öğrenciyim halihazırda.

Yetişmesine gerek bile yok aslında. Yani elimden geleni yapayım yeter. Çok kasmayacağım çünkü en kötü puanımla bile bir yere tamamlayabiliyorum. Okullar açılınca başlayacağım normal ders çalışma rutinim ile. Üniversitemde başarılı bir öğrenciyim halihazırda.
çok bir beklentin yoksa bir yere yerleşeyim yeter diyorsan, diploma notunda yüksekse rahat kazanırsın diye düşünüyorum.