Hocam dediğim gibi aile faktörü azalırsa yaparım kesinlikle kendime güvenim tam. Sadece ne çalışmam gerek onları öğrenmem lazım. TYT gibi mi çıkıyor sorular AYT gibi mi hangi dersten ne var.

Hadi hayırlısı. Bir dostum başladı bu şekilde, daha sonra Türk Hava Yolları'nda teknisyen olarak çalışmak için bıraktı. Aynı zamanda bırakmasının sebeplerinden bir tanesi de zorluğuydu onun için. Şu anda işte küçük el aletleri ürünlerini falan tamir ediyor, keyfi yerinde. Ama ben olsam bırakmazdım mesela. Mühendislik sonuçta, kendini de geliştirirsen sonu yok, uçar gidersin.

Peki arkadaşlar temel olarak sınavı anladım. Bunun başvuruları basıl ne zaman oluyor? Ön lisansı okuyup bitirdikten sonra mı girebiliyorum? Kaç deneme hakkım var?

Peki arkadaşlar temel olarak sınavı anladım. Bunun başvuruları basıl ne zaman oluyor? Ön lisansı okuyup bitirdikten sonra mı girebiliyorum? Kaç deneme hakkım var?
Her sene sınav var. Bu seneninki yapıldı. Temmuz sonuna kadar mezuniyetiniz işlenmiş olması lazım bu senenin tercihi için. DGS ÖSYM yazıp bakabilirsiniz. Mayıs ayı gibi başvurular açılıyor, bu aylarda sınav, eylül gibi ise sonuçlar ve tercihler vs. oluyor.