Makaleler
1
Delta Force Black Hawk Down oynamak için dgVoodoo progamı ile hangi ayarı yaparsam yapayım, araba, bomba, roket, fazla kutu gibi nesne vs patlatınca oyun çöküyor. Oyunu tam ekran oynamak ve V-Sync için gerekli. Oyunu modlamadan önce hiçbir çökme sorunu yoktu.

Cihaz adı DESKTOP-RO4G6PG
İşlemci 13th Gen Intel(R) Core(TM) i5-1335U 1.30 GHz
Takılı RAM 8,00 GB (kullanılabilir: 7,70 GB)
Sistem türü 64 Bit işletim sistemi, X64 tabanlı işlemci
Kalem ve dokunma Bu görüntü biriminde kalem girdisi veya dokunarak giriş yok.

1744188183387.webp

1744188198436.webp

1744188225955.webp

1744189198962.webp

1744189216064.webp

1744189230821.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Orijinal oynuyorsan düz olanı yerine Team Sabre olanı çalıştırıyor. Team Sabre oyun için düzeltmeler ve ek paket içeriyor diye biliyorum. Hatta geçenlerde güncel Delta Force oynadıktan sonra dönüp ucundan bakmıştım. Düz olanı indirdikten sonra yükleniyor kısmında kaldı. Team Sabre yükleyince oyna butonu gözüktü.

Kısaca düz versiyon çalışmıyor, sırf bu yüzden de tek satışı olmayan oyun da o. Team Sabre'nin halen satışı var.

2025-04-09_13-06.webp

2025-04-09_13-07.webp

Bunu anlatma nedenim belki düz oyunu sadece aldıysan veya önceden kütüphanende varsa bu tarz bir sorun yaşıyor olabilirsin. Patlama vb. gibi şeylerde de oyunun çöktüğünü hatırlamıyorum.

Bu oyun için de ince ayar yaptığımı hatırlamıyorum. PCGW sayfasında da DgVoodo önermemiş.

Eski oyunlarda genelde şu ayarı açınca çoğunda performans sorunları düzeliyordu. Dizüstü bilgisayarda eski oyunlar VRAM'leri de doğru algılayamadığından açmanı öneririm. Şu an oyunu bu ayarlar ile deneyeceğim.

2025-04-09_13-25.webp

Yine de tekrar yükleyip deneyeceğim. Belki DDRawCompat atıp da geçmiş olabilirim.

Şu an deneyince de aynı şekilde düz olanı başlatınca sadece Mission Editor ve Team Sabre'yi başlatıyor. Team Sabre yüklenmeden Black Hawk Down olanda oyna butonu aktif olmuyor ve yükleniyor olarak kalıyor. Korsan oynuyorsan da belki yanlış versiyonunu yüklemiş olabilirsin.

2025-04-09_13-20.webp

Yukarıda belirttiğim memory ayarı varsayılan olarak da açık. Sadece oyunda gözüken logoyu kapattım. Bir de ilk görseldeki x86 DLL dosyaları ve dgVoodo exesini kopyaladım. Genelde de böyle yapılması öneriliyor.

2025-04-09_13-27.webp

2025-04-09_13-28.webp

2025-04-09_13-28_1.webp

Test ettim ve şu araçları patlatmada da sorun yaşıyorsan ben sorun yaşamadım. Ama tabii 4060 ve masaüstü ile oynadım. Patlama anından ekran görüntüsü aldım. Steam'ın ekran görüntüsü tuşu oyunda ipucu arayüzünü de açıyor. İki kere fotoğraf çekip ikincisini atıyorum. Genelde sistemden bağımsız buralarda bir sorun varsa, ekran görüntüsü gibi oyuna dışarıdan dahil olan şeyler de ayrıca çökmesine yol açabiliyor. Çözünürlük ayarı da yapmadım, önceden oynadığımda yapıyor muydum hatırlamıyorum. Galiba bu oyunda çözünürlük bozuktu veya Hex kodu gibi şeyler ile yapıldığından uğraşmıyordum.

2025-04-09_13-36.webp

Eski oyunlarda yaşanan performans sorunlarını DgVoodo dışında bu DLL ve DX8'li bir DLL vardı onunla çözüyordum.

Bir de dizüstü ise oyunu harici GPU'ya tanıtmadan da oynamayı deneyebilirsin. Dizüstü kullanırken bazı eski oyunlarda bu sorunu yaşıyordum. Zaten işlemci ile gelen GPU(belki bu oyunda yetmeyebilir) bu oyunlarda yeterli oluyor.

Son düzenleme:
Team sabre olanını indirmiştim (Steam'de en son baktuğumda satılık değildi). Fast Memory acces'IDE açtım ancak sorun çözülmedi.

Yukarıda belirttiğim Memory ayarı varsayılan olarak da açık. Sadece oyunda gözüken logoyu kapattım. Bir de ilk görseldeki X86 DLL dosyaları ve dgvoodo exesini kopyaladım. Genelde de böyle yapılması öneriliyor.

Bu kısmı da bu şekilde yapmıştım. Laptopta harici ekran kartı olmadığı için mi böyle? Modlama olmadan oynarken böyle olmuyordu.

Test ettim ve şu araçları patlatmada da sorun yaşıyorsan ben sorun yaşamadım.

Her patlamada değil de %70 oranında çöküyor.

1744195387311.webp

Team sabre olanını indirmiştim (Steam'de en son baktuğumda satılık değildi). Fast Memory acces'IDE açtım ancak sorun çözülmedi.

Bu kısmı da bu şekilde yapmıştım. Laptopta harici ekran kartı olmadığı için mi böyle?

Her patlamada değil de %70 oranında çöküyor.

Eki Görüntüle 139167
Ben varsayılan ayarlara sadece logoyu kapatarak kullandım. İstiyorsan birebir VRAM ayarı, açık olanları falan ayarları benim ayarlar ile aynı yapıp deneyin.

Oyunu nereden indirdiniz bilmiyorum, belki oyun dosyalarında sorun vardır.

Magipack Games versiyonunu mu indirdiniz?

Şu an baktım onun içerisinde DgVoodo ve Team Sabre paketi yüklü geliyor. Sitedeki yorum sistemi kapalı olduğundan, buradan yükleyip sorun yaşayan var mı göremiyoruz. Önceden yorum sistemi vardı.

https://www.magipack.games/delta-force-black-hawk-down/

Bu arada biraz oynadım. Çökme yaşar mıyım bilmiyorum. Oyun eski oynadığım dizüstü bilgisayarda 860M ekran kartı vardı. Galiba harici GPU tanımladım veya işlemciye gömülü HD4600 ile oynadım hiç hatırlamıyorum.

Bu arada Team Sabre'yi alsanız da çalışır mı emin değilim. O yüzden alma düşünceniz varsa bence vazgeçin. Çünkü sayfasında düz Black Hawk Down gereklidir diyor. Ben de iki oyunda var. O yüzden TS aldırıp size de sorun yaşatmayayım. Gerçi alsanız da deneyip iade de edebilirsiniz.

Bunu indirip deneyeceğim şimdi hocam. Ayarlayıda aynısını yapıp denebilirim.
Önceki oyun dosyalarını tamamen silmeden yüklemeyin. Kurulum şeklinde yüklediyseniz BCUninstaller ile kaldırın.

Önceki oyun dosyalarını tamamen silmeden yüklemeyin. Kurulum şeklinde yüklediyseniz bcuninstaller ile kaldırın.

Bu program ile silip yukarıdaki link ile tekrar denedim ancak sorun yine değişmedi. Ayarlar böyle gelmişti sadece V-Sync'yi açtım.

1744196915145.webp