Orijinal oynuyorsan düz olanı yerine Team Sabre olanı çalıştırıyor. Team Sabre oyun için düzeltmeler ve ek paket içeriyor diye biliyorum. Hatta geçenlerde güncel Delta Force oynadıktan sonra dönüp ucundan bakmıştım. Düz olanı indirdikten sonra yükleniyor kısmında kaldı. Team Sabre yükleyince oyna butonu gözüktü.
Kısaca düz versiyon çalışmıyor, sırf bu yüzden de tek satışı olmayan oyun da o. Team Sabre'nin halen satışı var.
Bunu anlatma nedenim belki düz oyunu sadece aldıysan veya önceden kütüphanende varsa bu tarz bir sorun yaşıyor olabilirsin. Patlama vb. gibi şeylerde de oyunun çöktüğünü hatırlamıyorum.
Bu oyun için de ince ayar yaptığımı hatırlamıyorum. PCGW sayfasında da DgVoodo önermemiş.
Eski oyunlarda genelde şu ayarı açınca çoğunda performans sorunları düzeliyordu. Dizüstü bilgisayarda eski oyunlar VRAM'leri de doğru algılayamadığından açmanı öneririm. Şu an oyunu bu ayarlar ile deneyeceğim.
Yine de tekrar yükleyip deneyeceğim. Belki DDRawCompat atıp da geçmiş olabilirim.
DirectDraw and Direct3D 1-7 compatibility, performance and visual enhancements for Windows Vista, 7, 8, 10 and 11 - narzoul/DDrawCompat
github.com
Şu an deneyince de aynı şekilde düz olanı başlatınca sadece Mission Editor ve Team Sabre'yi başlatıyor. Team Sabre yüklenmeden Black Hawk Down olanda oyna butonu aktif olmuyor ve yükleniyor olarak kalıyor. Korsan oynuyorsan da belki yanlış versiyonunu yüklemiş olabilirsin.
Yukarıda belirttiğim memory ayarı varsayılan olarak da açık. Sadece oyunda gözüken logoyu kapattım. Bir de ilk görseldeki x86 DLL dosyaları ve dgVoodo exesini kopyaladım. Genelde de böyle yapılması öneriliyor.
Test ettim ve şu araçları patlatmada da sorun yaşıyorsan ben sorun yaşamadım. Ama tabii 4060 ve masaüstü ile oynadım. Patlama anından ekran görüntüsü aldım. Steam'ın ekran görüntüsü tuşu oyunda ipucu arayüzünü de açıyor. İki kere fotoğraf çekip ikincisini atıyorum. Genelde sistemden bağımsız buralarda bir sorun varsa, ekran görüntüsü gibi oyuna dışarıdan dahil olan şeyler de ayrıca çökmesine yol açabiliyor. Çözünürlük ayarı da yapmadım, önceden oynadığımda yapıyor muydum hatırlamıyorum. Galiba bu oyunda çözünürlük bozuktu veya Hex kodu gibi şeyler ile yapıldığından uğraşmıyordum.
Eski oyunlarda yaşanan performans sorunlarını DgVoodo dışında bu DLL ve DX8'li bir DLL vardı onunla çözüyordum.
Bir de dizüstü ise oyunu harici GPU'ya tanıtmadan da oynamayı deneyebilirsin. Dizüstü kullanırken bazı eski oyunlarda bu sorunu yaşıyordum. Zaten işlemci ile gelen GPU(belki bu oyunda yetmeyebilir) bu oyunlarda yeterli oluyor.