Kuran'ı kerim dışında hiçbir bilgi kaynağını %100 doğru kabul etmemek lazım, böyle saçmalık olmaz. Ben diyanete inanmıyorum, İslam dinine ve Allah'ın gönderdiğine inandığım Kuran'a inanıyorum.
Hocam Kuran dışında hadislere inanıyorum, fakat hadislerin %100 doğru aktarılabileceğina inanmıyorum. Bazı sünnetleri uygularım mesela, ama İslam dinini değerlendirirken Hadis'lerden yola çıkmayı pek mantıklı bulmuyorum. Kaç kişi ile ağızdan ağıza dolaşmış, hem de Arap'ların bulunduğu coğrafyada dolaşmış. Hadislere inanmıyorum gibi bir mevzu yok yani, ama kesinlikle önceliğim Kuran. Sonası harbiden sahih hadis.
Bomboş bir mevzu, devlet yetkilileri anayasaya değil keyfine göre karar veriyor. Bu devirde ifade özgürlüğü ne zamandan beri suç oldu? Ayrıca hakaret falan ettiği gösterilmiş ancak ben yayında herhangi bir küfür duymadım galiba. Boş bir mevzu.
Video hala yayinda. 80-85. dakikadan sonra geciyor bahsedilen sozde hakaret kismi. Hadisleri okudugu kitap diyanetin onay verip bastigi sahih hadis kitabi. Dindar bile olsaniz su yapilan normalmis gibi davranip, gormezden gelmeyin. Bugun bu tarz insanlara yaptiklarini inanin ellerinde firsat olsa hepimize yaparlar.
Muhammed kendisi "Ben de bir insanım" demiş olmasına hatta Allah'ın kendisine "Sen bir insansın" demesine rağmen (kendileri öyle diyor) "İnsandı, hataları olamaz mı?" desen hakaret sayıyorlar. Böyle de sorunlu tipler işte.
Halk bu adamın arkasında durmazsa halkın ayıbıdır. İki üç Atatürk story'i ile ülke kurtarılmıyor.
Muhammed kendisi "Ben de bir insanım" demiş olmasına hatta Allah'ın kendisine "Sen bir insansın" demesine rağmen (kendileri öyle diyor) "İnsandı, hataları olamaz mı?" desen hakaret sayıyorlar. Böyle de sorunlu tipler işte.
İşte ben de onu diyorum. Diamond'un yaptığı da aşağı yukarı buydu. Peygambere sövmedi ki hakaret etmiş olsun? Asıl herhangi bir anti-İslam konulu Instagram videosu altında hakaret ediliyor peygambere.