Crestfallen 52

Başarılı
Merhaba dostlar. Geçenlerde Diesel'in DZ7474 modeli saatini gördüm. Görünüşü hoşuma gitti ve fiyat olarak indirimliydi. Stokları az olduğundan biter diye konu açmadan sipariş verdim. Saati 7.250 TL'ye aldım. Sizce iyi bir alışveriş oldu mu?

Benim için az bir para değildi o yüzden bilgili arkadaşlar açık olursa sevinirim. 🙏

Diesel saatleri Fossil grubu uretiyor, Fossil de pek iyi bir saat ureticisi degil, dolayisiyla Diesel saatler de iyi degil. Aksesuar niyetiyle aldiysan hayirli olsun ve dedigimi umursama ama saat niyetiyle aldiysan daha iyi saatlere yonelebilirsin.

@Styxrage, hocam pilli saatin ederi budur veya otomatik saatin ederi budur gibi sinirlamalar pek dogru degil bence. Bazilarimiz hem guzel gozuken hem de ugrastirmayan saatler arayabiliyor, bu gibi durumlarda da fiyat araligi degiskenlik gosterebiliyor. Otomatik saatlerin cogu el bebek gul bebek bakim istiyor ama pilli saate pil takip geciyorsun. Otomatik saat kadar pahali da degil tamir fiyatlari hem. Bi' noktada pratik bir cozum. Otomatik saat daha cok ozellikle ilgili olanlara yonelik bana kalirsa.

Kalite ve gerçek saatçilik yönünden zayıf. Her ne kadar prestijli bir marka olsa da özellikle gerçek saatçiliğe hitap etmiyor.
Tarzınıza ya da zevkinize hitap ettiği için tercih ettiğinizi düşünüyorum.

Ortalama bu bütçelerde (2-10-12bin tl ) genellikle Casio,Citizen, Swiss military, Orient, İnvicta, Swatch, Lorus, Wainer gibi markaları tercih edebiliriz.

1784644115695.webp

@CQBB, Swiss Military dusuk kalite bir marka hocam, Diesel'in azicik daha iyisi sadece. Invicta da genelde homage saatler yapan bir marka, yani pek ozgun tasarim yapmadigi icin cakma saat imaji -cakma demiyorum- veriyor.

Saydiklarinizdan Orient, Citizen ve Casio kisimlarina katiliyorum.

@Styxrage, hocam pilli saatin ederi budur veya otomatik saatin ederi budur gibi sinirlamalar pek dogru degil bence. Bazilarimiz hem guzel gozuken hem de ugrastirmayan saatler arayabiliyor, bu gibi durumlarda da fiyat araligi degiskenlik gosterebiliyor. Otomatik saatlerin cogu el bebek gul bebek bakim istiyor ama pilli saate pil takip geciyorsun. Otomatik saat kadar pahali da degil tamir fiyatlari hem. Bi' noktada pratik bir cozum. Otomatik saat daha cok ozellikle ilgili olanlara yonelik bana kalirsa.
Pilli mekanizmanın maliyetinin sakız parası olduğunu göz önünde bulundurursak bence pilli ve mineral camlı saatlere 8-10 bin lira vermenin çok da mantıklı olmadığını söyleyebiliriz. Tabii ki parası olan herkes değil, ilgisi olanlar otomatik saat alsın.
Ama safir camı olmayan, çelik bileziği olmayan, 100-200m su geçirmezlik özelliği olmayan, pilli mekanizmaya sahip bir saatin tam olarak hangi özelliğine 150-200 dolar para verebiliriz ?