@CQBB, Swiss Military dusuk kalite bir marka hocam, Diesel'in azicik daha iyisi sadece. Invicta da genelde homage saatler yapan bir marka, yani pek ozgun tasarim yapmadigi icin cakma saat imaji -cakma demiyorum- veriyor.

Saydiklarinizdan Orient, Citizen ve Casio kisimlarina katiliyorum.
Eğer Swiss Military Hanowa'dan söz ediyorsanız doğru, sıvı teması, mekanik dişli sapmaları ve camın buhar yapması gibi kronik sorunlu modelleri bulunur.
Eğer Swiss Military By Chrono'dan söz ediyorsanız üzgünüm size katılamayacağım. By Chrono modellerini deneyimlemenizi öneririm.
İnvicta konusunda haklısınız. Özgün modellere sahip değiller lakin tercih ettikleri mekanizmalardan dolayı bence f/p markadır.

Aksesuar olarak beğenip aldıysan ne âlâ, hayırlısıyla kullan.
Saat almak için aldıysan geçmiş olsun. :)

Pilli saate 4000, taş çatlasın 5000 veririm. 10K civarına Quantum ve Lorus otomatik saatler alınır.
En son hoşuma giden pilli saat 60-80 aralığındaydı, büyük konuşmamak lazım. 😂

@CQBB, NH35 mekanizmali Pro Diver 100M gibi modelleri konu sahibi bulabiliyorsa alabilir tabii ki. Onlar iyi.

@Styxrage, o butcede safir camli modeller de bulunabiliyor hocam. Ek olarak safir cam o kadar olmazsa olmaz degil bana kalirsa. Mineralin de safirin de kendine gore artisi eksisi var.

@CQBB, NH35 mekanizmali Pro diver 100M gibi modelleri konu sahibi bulabiliyorsa alabilir tabii ki. Onlar iyi.

@Styxrage, o butcede safir camli modeller de bulunabiliyor hocam. Ek olarak safir cam o kadar olmazsa olmaz degil bana kalirsa. Mineralin de safirin de kendine gore artisi eksisi var.

Hocam bu bütçelerde saat bakarken sipesifik olarak nelere dikkat etmem gerekir? Daha doğrudan da sorayım. Aslında herkesin zevki farklı olduğundan öneri istemekte yanlış geliyor bana ama önerdiğiniz, şu, şu, şu saatleri takip et, fırsatını kovala diyebileceğiniz markalar, modeller var mı? Maksiumum 10-13K civarı çıkabilirim.

Hocam bu bütçelerde saat bakarken sipesifik olarak nelere dikkat etmem gerekir?
Ben öncelikle dikkat etmediğini düşünerek kasa çapı demek istiyorum. Konudaki Diesel marka saatin çapı 51mm, standart ölçülere göre büyük bi saat. İnce ve normal bileklerde sırıtacak bi saat bence. Ben 36-40mm arası tercih ediyorum fazla büyük sevmediğim için, büyük sevsem de 40-44mm civarı bakardım maksimum.

1784663404375.webp

@Crestfallen muhakkak şu model olsun diyemeyiz. Çünkü bahsettiğin rakamlara orta halli giriş seviye için modeller bulabiliyoruz. Ben örnek amaçlı satıcı ve fiyattan bağımsız iki model paylaşabilirim. Bunlardan birine sahibim memnunum. Dediğim örnek olsun diye paylaşacağım. Çünkü bu fiyatlara sıfıra yakın ikinci el Tissot bulunabilir.

@Crestfallen, otomatik saat istiyorsan bu butcede ikinci ele yonelmek veya indirim kovalamak en ideali. Model onerisi istersen Seiko 5 ailesinden SRPD serisini oneririm. Bunun disinda biraz daha eski olan SKX serisine de bakabilirsin. SKX'in yeni versiyonu olan SSK serisine bakabilirsin. Tamamen klasik bir sey istiyorsan Seiko 5'in SNSX gibi modelleri mevcut.

Otomatik istemiyorum diyorsan herhangi bir celik kasali Casio saat alabilirsin.

Ideal boyut nedir diye sorarsan bileginin cevresi 20cm'den fazla degilse 36-40mm arasi diyebilirim. 20cm'den fazlaysa 40-46mm arasina esneyebilir. Benim bilegim 19.5cm civari ve ben 41.5mm kullaniyorum.

Bu arada saat alirken lug-to-lug olcumune bakmani oneririm, zira kasa capi ayni olan iki modelin lug-to-lug degeri farkli olabiliyor. Saatin bilekteki durusuna dogrudan etki eden deger kasa capi degil, lug-to-lug degeridir.

IMG_1626.webp