CanPatrioTic 19

Üstün
Yer
Ankara
2021 yılından beri videolarımı, fotoğraflarımı ve dosyalarımı sakladığım bir Seagate STEA1000400 HDD'ye sahibim. Bu HDD dışında da dosyalarımın herhangi bir yedeği bulunmuyor. HDD bozulsa bir şey olsa, tüm dosyalarım gidecek.

Ben bu dosyalarımı uzun yıllar boyunca nasıl koruyabilirim? Dosyaların boyutları çok yüksek, bulut sistemini mi önerirsiniz yoksa farklı bir şey mi?

Bulut sistemleri uzun yıllar boyunca kalıcı olur mu? Yerel olarak mı saklamamı önerirsiniz?

Bulut tabanlılar için güven olur mu bilmiyorum açıkçası. Burası Türkiye. Yarın bir bakşmışsın Gofile.io kapatılmış. Ah dur o zaten kapatılmıştı...

3 - 2 -1 Kuralı: En az 3 yedek, bunlardan 2'si kendi cihazın dışında, 1'i farklı bir lokasyonda.

Uzun süreli korumlarda HDD daha mantıklı çözüm. Ben olsam birbirinin kopyası 2 disk (Raid 1), Bir de bunlara ilaveten bulut depolama tercih ederim eğer çok mühim veriler ise.

Yerel olarak çift yedek olarak yapabilirsiniz veya 1 bulut 1 yerel disk olarak da yedeklenebilir.
Bulut tabanlılar için güven olur mu bilmiyorum açıkçası. Burası Türkiye. Yarın bir bakşmışsın Gofile.io kapatılmış. Ah dur o zaten kapatılmıştı...
3 - 2 -1 Kuralı: En az 3 yedek, bunlardan 2'si kendi cihazın dışında, 1'i farklı bir lokasyonda.

Uzun süreli korumlarda HDD daha mantıklı çözüm. Ben olsam birbirinin kopyası 2 disk (Raid 1), Bir de bunlara ilaveten bulut depolama tercih ederim eğer çok mühim veriler ise.
Güvenilir önerebileceğiniz bulut depolama sistemleri var mıdır? Hangisini bulut sistemlerini tercih edebilirim?

Güvenilir önerebileceğiniz bulut depolama sistemleri var mıdır? Hangisini bulut sistemlerini tercih edebilirim?
Veri gizliliği konusunda hassas iseniz Proton ve iCloud (uçtan uca şifrelemeyi açarak), Veri önemli değil ucuz olsun derseniz Google One (bazı firmaların verilerinin kalıcı olarak silinmesi hadiseleri yaşandı ancak zaten sizde birden fazla yedek olacağından eşzamanlama yaparsınız gerekirse) makul seçeneklerdir diye düşünüyorum.