Ethem Efe

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Selamlar,

Müzik konusunda henüz yolun çok başındayım, nota bilgim de şimdilik yok. Birkaç sene önce çok heveslenip bir keman almıştım, onu şimdilik beklemeye aldım (İleride mutlaka öğrenmek istiyorum.) ama bu aralar piyanoya karşı içimde çok güzel bir istek var; ufaktan bir cihaz alıp yavaş yavaş, tadını çıkararak öğrenmek istiyorum.
Araştırırken bir konuda kararsız kaldım, size sormak istedim. Başlangıç için nasıl bir yol izlemeliyim?

Evde bilgisayar başında vakit geçirmeyi seven biriyim. Acaba direkt bilgisayara bağlayıp müzik programlarıyla ses alabileceğim bir MIDI klavye mi bakmalıyım? Yoksa parmaklarımın tuşlara doğru alışması ve o gerçek tuş hissiyatını yaşayabilmem için normal bir dijital piyanoya mı yönelmeliyim? Açıkçası gerçek piyano hissiyatı kulağa biraz daha doğru geliyor ama yine de sizlere sormak istedim.

@NightWist

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence önce bir kursa gidin. Keman gibi alınıp köşede durmasın. İlk ders deneme olur ve muhtemelen anlarsınız sevip, sevmediğinizi ona göre alırsınız. Piyano bir tık ağırdır, kendi kendinize öğrenmeniz zor olur. Yanlış bir teknik falan oturtursanız ileride zorlanırsınız. İlk başlarda basit bir klavye işinizi görür ama ilerisi için dijital piyano alsanız daha iyi olur.

Tuş hissiyatı olarak evet fark vardır. Kendinizi önce geliştirin. Zaten gelişme kaydettikçe piyano ihtiyacınız olacaktır. Ama önce acemiliğinizi MIDI ile geçirin. Hem bu süreçte PC yazılımlarıyla da kullanabilirsiniz.

Tuş hissiyatı olarak evet fark vardır. Kendinizi önce geliştirin. Zaten geliştikçe kaydettikçe piyano ihtiyacınız olacaktır. Ama önce acemiliğinizi MIDI ile geçirin. Hem bu süreçte PC yazılımlarıyla da kullanabilirsiniz.
Teşekkürler, hiçbir bilgim yok bu konularda o yüzden nereden başlayacağımı bilmiyorum açıkçası.

Bence önce bir kursa gidin. Keman gibi alınıp köşede durmasın. İlk ders deneme olur ve muhtemelen anlarsınız sevip, sevmediğinizi ona göre alırsınız. Piyano bir tık ağırdır, kendi kendinize öğrenmeniz zor olur. Yanlış bir teknik falan oturtursanız ileride zorlanırsınız. İlk başlarda basit bir klavye işinizi görür ama ilerisi için dijital piyano alsanız daha iyi olur.
Kemanı aldım ancak çalışamadım. Hevesim gitmedi aslında, önce hangisine başlasam bilmiyorum. Keman öğrenmesi en zor enstrümanlardan biri ancak öte yandan favori enstrümanım. Önce piyano mu öğrensem diyorum ama emin olamadım.

Son düzenleme:
Kemanı aldım ancak çalışamadım. Hevesim gitmedi aslında, önce hangisine başlasam bilmiyorum. Keman öğrenmesi en zor enstrümanlardan biri ancak öte yandan favori enstrümanım. Önce piyano mu öğrensem diyorum ama emin olamadım.
Müzik ve enstrüman sabır, emek, zaman ve tutku ister. Emin ol başlangıçta herkes zorlanıyor. Ben favori enstrümanım ile devam etmeyi tercih ettim. Yani birden çok enstrüman da çalışabilirsiniz ancak ben birinde ilerlemeyi daha zevkli buluyorum. Kemanla ilgili pek bilgim olmadığı için öğrenme süreci hakkında yorum yapamıyorum.