Reckless1

Çalışkan
Ben Semih, Ankara'da okuyan bir meslek lisesi öğrencisiyim. Yaklaşık 7-8 aydır gecemi gündüzüme katarak tek başıma geliştirdiğim projemde bir duvara tosladım. Bu nedenle, sizin tecrübelerinizden ve fikirlerinizden faydalanmak için yazıyorum. Projem nedir? Kısaca; reklamsız ve kesintisiz bir müzik deneyimi sunan, özellikle Kick/Twitch yayıncıları için interaktif bot ve overlay özellikleri içeren bir platformdur. Neler yaptım?

• Tüm teknik altyapıyı (Next.js, Supabase, Vercel) tek başıma kurdum.
  • YouTube'u scraping yöntemiyle kullanarak içerik maliyetlerini sıfırladım.
  • Google'da kendi ismimizde Wikipedia'yı geçecek kadar güçlü bir SEO çalışması yaptım.

Sorun Nerede? Her şey teknik olarak hazır olsa da, son birkaç aydır projede bir ileri adım atamıyorum. Büyüme motorunu bir türlü ateşleyemedim. Kuluçka merkezlerine ve yatırımcılara ulaşmaya çalıştım ama henüz bir sonuç alamadım. Moral olarak gerçekten yoruldum. Sizlere sorum şu (Lütfen Tüm Samimiyetinizle Cevaplayın):

• YouTube Altyapısı: Birçok kullanıcı "YouTube'dan çalıyorsa neden kullanayım?" diye düşünüyor. Bu altyapıyla devam etmek mantıklı mı? Yoksa başta para harcayıp farklı bir yola mı gitmeliyim?
  • Para Kazanma: Reklamsızlık en büyük vaadimiz. Sizce bu proje ileride nasıl para kazanabilir? (Premium üyelik, yayıncı botu için abonelik vb.)
  • Pazarlama: Sıfır bütçeyle bu projeyi daha fazla insana nasıl duyurabilirim? Özellikle yayıncı botu özelliğini nasıl pazarlamalıyım?
  • Bırakmalı mıyım? Dürüstçe söyleyin, bu projede siz bir potansiyel görüyor musunuz, yoksa "güzel bir portfolyo projesi oldu" deyip üniversite sınavına mı odaklanmalıyım?

Yaptığım hataların farkındayım. Tüm yapıcı eleştirilere sonuna kadar açığım. Amacım tartışmak değil, sizlerden bir şeyler öğrenmek.

Son düzenleyen: Moderatör: