Makaleler
1
Çince öğrenirken bir yandan da yapay zekâdan destek almak istiyorum. Hem konuşma pratiği yapabileyim hem de -gerçeği kadar olmasa da- öğretmen gibi yardımcı olsun istiyorum. Hangi yapay zekâyı kullanmalıyım? ChatGPT Plus almayı düşünüyorum.

Teşekkürler.

DeepSeek, Kimi, Qwen gibileri daha mantıklı geliyor bana. Doğrudan Çin menşeli onlar. Çince ile ilgili daha çok kaynağa sahip olabileceğini düşünmekteyim.

Öyleyse birçok yapay zekâ kaynakları kullanmanızı öneriyorum. Hatta yerel ajanınıza erişiminiz varsa öğrenme kaynaklarınızı RAG dosyası olarak yükleyebilirsiniz. Daha da ileri gidilecekse artık Unsloth ile fine-tuning projesi de oluşturulabilir.

Öyleyse birçok yapay zekâ kaynakları kullanmanızı öneriyorum. Hatta yerel ajanınıza erişiminiz varsa öğrenme kaynaklarınızı RAG dosyası olarak yükleyebilirsiniz. Daha da ileri gidilecekse artık Unsloth ile fine-tuning projesi de oluşturulabilir.
Yerel ajanınıza derken neyi kastettiniz?

Yerel ajanınıza derken neyi kastettiniz?
Yerel ajan derken bilgisayarınızda çalışan LLM (Büyük Dil Modeli) gibi yapay zekâ araçlarından kast ettim. Bilgisayarınız yeterince iyi mi? Ekran kartınız iyiyse bence hiç vakit kaybetmenize gerek yok. ;) Ollama, LM Studio gibi yerel inteference araçlarını araştırabilirsiniz.