22247

Çalışkan
Herkese selamlar,

Salon ve bir oda için dimmer anahtar kullanıyorum. Ancak anahtarlar son seviyede değilken ışık titreme yapıyor. İlk başta Osram ampullerle denedim ancak ışık rengi sarı olduğu için çok fazla kullanmadım, şu anda Gatetop marka, AliExpress'ten aldığım ampulleri kullanıyorum.

Evimde takılı olan dimmer anahtarlar Elbi marka, titreme sorununun bunlardan kaynaklandığını düşünüyorum. Günsan marka anahtar da kullandım o çok daha az titreme yapıyordu, ancak onun da rengi diğer anahtarlara uymadığı için yenisini satın almam gerekecek.

Eğer kullandığınız, memnun kaldığınız daha iyi bir anahtar önerisi varsa yazarsanız çok memnun olurum.

Viko iyi ama bir süre sonra onda da titreme olayı başlıyor, bunların genel sorunu bu sanırım, baş edemediğim için normal anahtara geçtim.

Amaç ışık şiddetini kısmak ise akıllı ampuller de bu işi yapamıyor mu?
Evet yapıyor ancak akıllı ampullerin telefon veya kumanda üzerinden kontrol edilmesi anahtara kıyasla daha uğraştırıcı, ve tüm ev halkının rahatlıkla kullanabileceği bir şey değil. Ayrıca ampul sayısına bağlı olarak maliyet de çok yükseliyor.